ЛИМА, Перу (AP) — Президентът на Перу Дина Болуарте пристигна

...
ЛИМА, Перу (AP) — Президентът на Перу Дина Болуарте пристигна
Коментари Харесай

Президентът на Перу пристига, за да даде показания пред прокурорите на фона на разширяващото се разследване „Rolexgate“

ЛИМА, Перу (AP) — Президентът на Перу Дина Болуарте дойде в прокуратурата в петък, с цел да свидетелства, до момента в който управляващите проверяват дали тя е получила нелегално стотици хиляди долари в брой, първокласни часовници и бижута.

Прокурорите проверяват мощно непопулярния водач по обвинявания в нелегално замогване и недеклариране на активи. Болуарте се претърколи в постройката в петък сутринта в кола със затъмнени стъкла, заобиколен от въоръжена полиция, преминаващи тълпи от публицисти и редица протестиращи.

Разгръщащият се скандал е най-новият ужас, който разруши политическата система на Перу през последните години. Към петък сутринта Болуарте не е дала обществени инструкции за това, което възнамерява да каже в показанията си.

Разследването стартира в средата на март, откакто цифрова новинарска стратегия La Encerrona сподели Болуарте да носи часовник Rolex, който е на стойност до $14 000 в Перу. Други телевизионни излъчвания по-късно означиха, че водачът е забелязан да носи най-малко два д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР