Лиляна Друмева Радева, 14-та в листата на ГЕРБ в софийския

...
Лиляна Друмева Радева, 14-та в листата на ГЕРБ в софийския
Коментари Харесай

14-тата в листата Лиляна Радева влиза в парламента на мястото на Данаил Кирилов

Лиляна Друмева Радева, 14-та в листата на ГЕРБ в софийския 23 изборен регион, става депутат на мястото на назначения за министър на правораздаването Данаил Кирилов, разгласи ЦИК.

Досегашният ръководител на правната комисия пое Министерството на правораздаването, откакто Цецка Цачева подаде оставка поради абсурда с парцелите на властта.

Лиляна Радева до момента беше шеф на Националния център за повишение квалификацията на педагогическите експерти - звено под шапката на МОН.

Съгласно Конституцията депутат, определен за министър, прекъсва пълномощията си за времето, през което е министър, като се замества от идващия в листата.

След Данаил Кирилов и преди Лиляна Радева в листата на ГЕРБ са няколко души, които не могат или не желаят да станат депутати. Това са Емануела Спасова , под номер 10, е заявила още през 2017 година, че не желае да бъде определена за депутат.

Под номер 11 в листата на 23 МИР е Зорница Русинова , която е заместник-министър на труда и обществената политика.

Номер 12 и 13 в листата са  Кръстьо Кривов и Пламен Църноречки  (бивш кмет на столичния регион " Красно село ", в този момент е шеф на отдел в Центъра за градска подвижност в столицата), които също след изборите са заявили, че не желаят да бъдат депутати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР