Lillium, германската стартираща компания, която има амбиции да разработи летящо

...
Lillium, германската стартираща компания, която има амбиции да разработи летящо
Коментари Харесай

Летящото такси събра още $90 милиона финансиране

Lillium, немската започваща компания, която има упоритости да създаде " летящо такси ", което може да транспортира до петима пасажери, събра още 90 милиона $ във втория рунд от финансиране, предава Reuters.

През предходната година компанията съумя да събере други 11.4 милиона $. Превозното средство, което германците желаят да построят, ще може да излетява отвесно и ще бъде задвижвано от електричество.

Сред вложителите, които виждат бъдеще в концепцията, са китайският интернет колос Tencent, LGT - най-голямата фамилна капиталова компания в Европа, Atomico - една от най-големите венчър компании в Европа, както и Obvious Ventures, чийто съосновател Еван Уилиямс е съосновател и на обществената мрежа Twitter.

 Снимка 311012
Източник:

Превозното средство ще се издига отвесно във въздуха, сходно на дрон, а когато доближи нужната височина ще се придвижда като характерен аероплан. Двуместен първообраз бе сполучливо тестван през април т.г. То ще е досатъчно бързо, с цел да взима разстояние от към 20 километра за пет минути.

Lillium ще употребява свежите средства, с цел да наеме още чиновници. Към момента в компанията работят 70 души.

Петместното " летящо такси " ще бъде задвижвано от 36 електрически мотора и ще има пробег с едно зареждане от 300 километра. Плановете са то да се движи с до 300 километра в час.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР