Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат

...
Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат
Коментари Харесай

Хитовата испанска кинокомедия „Съседите отгоре“ с премиера на варненската театрална сцена

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни връзки „ по съседски “ в новата комедия „ Съседите от горната страна “ (Sentimental).

Адаптацията на едноименния испански филм от Сеск Гай ще дебютира на варненската театрална сцена през режисьорския взор на Емил Марков на 6 декември във Фестивалния и конгресен център в морската столица.

Сюжетът ни придвижва в дома на Ана и Хулио (Силвия Петкова и Иван Бърнев), които са дружно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили очевидно необратимо. Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който непрекъснато се чуват крясъци и стонове от горния етаж. Може би от ревнивост, може би от злоба и блян за по-пикантен живот, само че тези звуци се трансформират в обект на непрекъснати разногласия сред Ана и Хулио.

Без да предизвести брачна половинка си, Ана кани съседите от горната страна (Лилия Маравиля и Емил Марков) на посетители.

Вечерта се трансформира в смешен конфликт сред половата разкрепостеност на съседите от горната страна и „ общоприетия “ метод на другарство и живот на Хулио и Ана. Избухва прочувствена стихия от взаимни обвинявания, в която излизат нескрито скрити недоволства и потиснати стремежи. А едно „ непристойно “ предложение взривява всичко.

Авторът на комедията с пет номинации за Наградите „ Гоя “ Сеск Гай написа сюжета въодушевен от шумната си съседка от горния етаж. Подобно на своите герои, той и брачната половинка му също влизат в редица разногласия, до момента в който разискват какво се случва в жилището над тях. „ Без подозрение, едно от най-големите, най-амбициозни завършения, които всеки от нас може да преживее, е животът в двойка. Това е и огромното предизвикателство, изпълнено с инциденти, където споровете стават рутина, а извинението след нанесената рана постоянно липсва “, споделя създателят.

„ Съседите от горната страна “ е комедия с изострен и непосредствен разговор, игра на думи и поредност комични обстановки. А страхотният актьорски състав съумява да даде живот на герои, в които мнозина ще видят черти от себе си.

БИЛЕТИ:

- Eventim: https://bit.ly/3gfuij3

- Grabo: https://bit.ly/3z0Go66

- На касата на ФКЦ
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР