Лили Иванова ще изнесе концерт на церемонията по откриване на

...
Лили Иванова ще изнесе концерт на церемонията по откриване на
Коментари Харесай

Лили Иванова с концерт на откриването на Пилон Рожен

Лили Иванова ще изнесе концерт на церемонията по разкриване на Паметника на обединяването – Пилон „ Рожен “. Това оповестиха от пресцентъра на Фондация „ Наследство в бъдещето “, чийто план е построяването на 111-метровия стълб на Роженските поляни в Родопите.

Концертът на Лили Иванова ще бъде на 13 юли от 21:30 часа. Организаторите чакат на церемонията по откриването на пилона да участват сред 70 000 и 100 000 души.

Пилонът ще вдигне българското знаме на 1430 м надморска височина. В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, с послания към бъдещите генерации.

Припомняме, че на 24 декември м.г. от Фондация „ Наследство в бъдещето “ оповестиха, че са почнали геопроучвателни сондажи на терена, на който ще се извиси 111-метровият стълб „ Рожен “. Сондажите са на дълбочина до 24 метра от теренната повърхнина, откъдето със профилираната техника се вземат земни и скални проби, които ще бъдат изследвани в лаборатория за установяване на физико-механичните индикатори. 

Пилонът „ Рожен “ ще е с диаметър три метра при основата и 0,75 метра при върха. Конструкцията ще е от 12 секции с дължина от 8 до 12 метра, а общото тегло на коничния дирек ще е 55 тона. През ноември Национална дарителска акция „ България заслужава! “ стартира събирането на послания от днешните млади българи към бъдещето. 

На 11 декември генералният шеф на Българската телеграфна организация (БТА) Кирил Вълчев подписа контракт за партньорство с Фондация “Наследство в бъдещето ”, уредник на Роженския събор. Други медийни сътрудници в реализирането на плана са Българска национална телевизия, БНР, вестник „ 24 часа “, Радио Fresh, Радио FM+, Z-Rock, Мелъди, Actualno.com, “Епицентър ”.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР