Лили Иванова се върна към времето, в което пееше по

...
Лили Иванова се върна към времето, в което пееше по
Коментари Харесай

Падение: Лили пее по банкети

Лили Иванова се върна към времето, в което пееше по банкети. След като години наред се държеше като същински звезда, отказвайки да се изявява другаде, с изключение на по концерти, примата на родната сцена се разписа с участия във фирмени коледни празненства. Според слуховете, макар солидните суми, които прибра от турнето си в края на предходната година, тя към момента не е съумяла да попълни финансовите загуби, провокирани от пандемията.

Когато през 2012 година Лили Иванова стана първият български актьор, съумял да изпълни най-голямата ни зала – „ Арена Армеец ”, нейните врагове започнаха да й се подиграват, че въпреки да е пяла пред 15 000 души там, тя не е никаква звезда, тъй като извива глас и по пиано питейни заведения. По това време примата фактически приемаше участия в нощни заведения, пееше по фирмени празненства и всевъзможни частни събития. След въпросния концерт обаче тя внезапно постави завършек на този вид изяви и с години отклоняваше сходни изяви. Родната звезда стартира да се държи като огромните звезди на Запад, отказвайки да пее другаде с изключение на на личните си концерти.

Явно обаче пандемията е оставила отпечатък даже върху финансовото положение на най-голямата ни певица, защото през декември тя одобри цели три участия на фирмени банкети. Първото бе за 25-та годишнина на Върховния административен съд, за което „ Уикенд ” писа, че е взела баснословната сума от 60 000 лв.. И в случай че тук примата можеше да се оправдае, че става въпрос за изява пред значима държавна институция, то идващото й присъединяване е мъчно да се изясни с каквато и да е друга причина с изключение на тлъстия хонорар. Става въпрос за коледно празненство на една от огромните институции за бързи заеми в страната ни. Последва и трето присъединяване преди Нова година – за огромна пловдивска компания, чиито притежатели били „ одрусани ” с 80 000 лев.

Както „ Уикенд ” писа, от 9-те си спектакъла предходната година естрадната прима е взела към 2 милиона. Това обаче са пари, които идват при нея след година и половина отлагания на концерти поради пандемията. Известно е, че единствено концертите й в София бяха отлагани няколко пъти, което води до финансови загуби. В продължение на година и половина звездата не бе излизала нито един път пред аудитория. Тя пусна свои продукции на пазара, само че защото българите не са привикнали да заплащат за музика, се твърди, че продажбите не са били кой знае какви. Самата Лили не се оплаквала от безпаричие, само че ситуацията на музикантите, с които работи, не било розово. Ето за какво тя решила да одобри още няколко участия отвън концертите си, с които дава работа и на тях.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР