Лили Иванова създаде фондация на свое име, чиято цел е

...
Лили Иванова създаде фондация на свое име, чиято цел е
Коментари Харесай

Лили Иванова завеща наследството си на фондация за култура на свое име

Лили Иванова сътвори фондация на свое име, чиято цел е да разпространява достиженията на българската музика и просвета в страната и чужбина и да увеличи тяхното равнище, оповестиха от екипа на певицата.

Лили Иванова от дълго време обмисляла по какъв начин да бъде съхранено творчество ѝ. Затова задачата на фондацията ще бъде да се запази творчеството на „ най-големия български поп реализатор за всички времена “ и да се опази името ѝ за бъдещите генерации като създател със значителен принос за българската просвета.

" Това ще се реализира посредством всички вероятни аудио, видео, печатни форми и носители. ", споделят от екипа.

В концепцията на плана е заложено и организирането на всевъзможни събития и действия от културен темперамент – концерти, съоръжения, изложения, както и правенето на документални, рекламни или художествени филми, издаване на книги, сборници и всевъзможен жанр литературни, печатни или потребителски артикули, представящи Лили Иванова пред обществеността като популярен създател, трансформирал се в икона.

Тя ще трансферира цялото си завещание - духовно и материално - на фондацията.

Така в отговорностите на фондацията се включва и „ запазване и ръководство на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална благосъстоятелност и други “.

Освен създаването и реализирането на лични планове, фондацията ще взе участие и в взаимни стратегии с задгранични асоциации, фондации, държавни и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и просвета.

Фондацията е в социална изгода, а учредители дружно с Лили Иванова са Даниела Андеева Станкова и Николай Пламенов Недеков, чиято компания е уредник на концертите и изявите на певицата в последните години. Официално е записана в Търговския указател на 28 юни, демонстрират документите.

Учредителната вноска е 3000 лева, разпределена по равно сред учредителите. Изпълнителен шеф е самата Лили Иванова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР