Лили Иванова, най-великият български поп изпълнител за всички времена, изправи

...
Лили Иванова, най-великият български поп изпълнител за всички времена, изправи
Коментари Харесай

Голямата Лили Иванова изправи на крака 6000 на Колодрума в Пловдив: Вие сте най-голямата ми награда!

Лили Иванова, " най-великият български поп реализатор за всички времена ", изправи на крайници повече от 6000 фенове в зала Колодрума в Пловдив, пристигнали на церемонията " Годишните награди на БГ радио ". Това е едно от най-уважаваните и чакани събития в музикалната промишленост в България и измежду почитателите на българската поп и рок музика. 

 

Още с появяването си на сцената като специфичен посетител на тържествената гала залата изригна в аплодисменти, които не стопираха, до момента в който Лили Иванова показа първата си ария.

А на втората - " Щурче ", публиката, най-вече млади почитатели на българската музика, просто пощуря.

Самата Лили беше в невероятна форма - танцуваше в ритъма, тичаше като момиче по дългата 40-метрова сцена на високите си токчета, споделяше и владееше публиката. От едната страта на залата бяха феновете й, от другата - цялата музикална колегия на България - артисти, текстописци, композитори, музиканти, аристи, които от самото начало бяха на крайници и я приветстваха френетично, демонстрирайки й цялата си респект, почитание и екстаз.

 

" Най-скъпата ми премия сте вие - моята аудитория! Благодаря на БГ Радио. Всички би трябвало да пускат единствено

българска музика. "

С тези думи и с бездънен реверанс се обърна към публиката в залата Лили Иванова, поемайки наградата " Най-големият български поп реализатор за всички времена ", премия, която се връчва за първи път от управлението на БГ радио. След изреченията на Лили публиката още веднъж изригна в нестихваши аплодисменти. " Без публиката, без моите фенове, не може да има нищо ",повтори Лили Иванова.

Връчването на премия стана под звуците на " Събота вечер ", първият шлагер на Лили Иванова, основан преди повече от 60 години.


Шоуто стартира с послание на кмета Здравко Димитров, излъчено на видео стена. Той акцентира, че е горделивост градът да бъде хазаин на церемонията и че Пловдив е родил не една или две звезди на нашата и международната сцена.


Първото музикално осъществяване бе на Владимир Ампов-Графа, който излезе на сцената дружно с превъзходните певици от " Мистерията на българските гласове ".

След това ритъма на шоуто пое водещият - артистът Юлиян Вергов, прочут със своята харизва, възприятие за комизъм и пристрастеност към музиката, който се оправи ослепително със задачата си.

 

Организаторите на премиите сътвориха впечатляваща сцена, дълга над 40 метра с 360 градуса видимост, кръгово озвучаване на цялата зала, близо 400 осветиттелни тела и над 200 кв. м видеостени, което сътвори необикновено образно прекарване за гостите.

 

Церемонията мина под знака на мотото " Бъди какъвто си " - една от емблематичните песни на група " Тангра ".

 

Първата премия за " БГ дует " отиде в група " Молец ". Връчиха я зам.-кметът Пламен Панов и знаковите пловдивчани и звезди на естрадната сцена братя Благовест и Светослав Аргирови.

Наградата за " БГ ария " отиде да дуета на Миро и Алма, получиха я от певицата Вики Георгиева.

 

Любо Киров завоюва категорията " БГ албум " за " Целуни ме ", наградиха го Софи Маринова и Дони.

Папи Ханс и Орлин Павлов пък отличиха Михаела Маринова в категорията за " БГ изпълнителка ".

" Благодаря ви, тази премия значи доста за мен. Тя е мотивация, демонстрира, че съм във вашите сърца ", сподели надарената певица.

 

След нея на сцената се качиха Ваня Щерева и Мила Роберт, които връчиха наградата за " БГ дебют ", който още веднъж отиде при хитовите " Молец ".

 

Публиката още веднъж се изправи на крайници, когато Миро и Мария Илиева извършиха премиерно баладата си " Ако на следващия ден няма през днешния ден ". Певецът напомни, че се е заканил да направи дует с миналагодишния победител и извърши заканата си. Двамата направиха незабравимо шоу с два рояла. Мария свиреше на черен, а Миро - на бял.

 

Призът за " БГ група " отиде при " Керана и космонавтите ", а под бурните овации на публиката радиоводещите Богдана и Симо връчиха третата подред премия за вечерта на група " Молец " този път за " БГ текст " за " 7 дни " с създател Крис Макаров и Юли Славчев.

 

" Благодарни сме на вас, на бога. Искам да предизвикам хората да пишат. Защото сме имали велики текстописци и отново ще има ", споделиха наградените.

" Молец " зарадва публиката и с осъществяване онлайн, откакто без подозрение се оказа огромният победител на церемонията в Пловдив. След тях на сцената още веднъж се качиха Миро и Алма, които получиха втората си премия - този път в категория " БГ композиция ".

 

И с цел да бъде триумфът им цялостен, " Молец " получиха наградата и в раздел " БГ видеоклип ".

Авторът на видеото Крис Захариев брагодари на дядо си, който бе пристигнал до Пловдив особено за церемонията.

 

Призът за " БГ подстрекател " на името на Анна-Мария Тонкова отиде при забележителния текстописец Александър Петров.

" Искам да ви пожелая да сте каквито сте и правете каквото обичате ", сподели маестрото. След това неговата емблематична ария " Бъди какъвто си " закри церемонията.

 

След церемонията Лили Иванова написа във Facebook профила си: " Уважаеми другари от екипа на BG Radio, благодаря Ви за уважението и вниманието към мен и моите прелестни музиканти и за специфичната премия:
“Най-големият български поп реализатор за всички времена ”!
Още един път - благодаря на “BG радио ”- единственото българско радио, популяризиращо единствено българска музика!
Поднасям Ви моите пожелания за още по-хубава българска музика!
Бъдете постоянно такива почтени българи!
С цялото си почитание,
Лили Иванова "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg