Лили Иванова изнесе шеметен бутиков концерт в Народния театър Иван

...
Лили Иванова изнесе шеметен бутиков концерт в Народния театър Иван
Коментари Харесай

Доган и Митрофанова до Паси за Лили в Народния

Лили Иванова изнесе замайващ бутиков концерт в Народния спектакъл " Иван Вазов ", вдигайки на крайници цялостната със звезди аудитория, заяви marica.bg

Събитието предходната вечер събра вкупом двамата президенти Георги Първанов и Росен Плевнелиев, политици, депутати, дипломати, посланици и звезди на родното изкуство – артисти, артисти, поети, писатели и художници. Отрано се изви опашка пред вратите на Народния спектакъл, където се продаваше книгата на Лили Иванова " Моят персонален дневник ".

Засиленото полицейско наличие предполагаше появяването на значими политически особи. Сред тях беше почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който не беше се появявал на обществено място от  10 години. Той влезе през страничния вход на Народния спектакъл и бързо се шмугна през същия вход след края на концерта, а в залата седна на едно от най-привилегированите места - на първи ред на първи балкон в средата в директно съседство до зам.-председателя на Движение за права и свободи Йордан Цонев и президента (2012-2017) Росен Плевнелиев, с който водиха вдъхновен диалог преди началото на концерта.
 width=
Самият водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ беше седнал едвам на трети ред на същия балкон.  Представители на съвсем всички партии и  ръководителят на Народното събрание Росен Желязков почетоха бутиковия концерт. Президенството бе представлявано от Илияна Йотова, а градската администрация от кметицата Йорданка Фъндъкова.

Интересно и необяснимо бе позиционирането на ВИП гостите на първия балкон.
 width=
Посланичката на Русия Елеонора Митрофанова бе настанена странично на втория ред,  сред върлия евроатлантик Соломон Паси и брачната половинка му от едната й страна и Иво Инджев от другата. При основано взаимно стеснение от компанията най-комфортно се усещаше дипломат Митрофанова, тъй като не трепна, до момента в който семейство Паси непрестанно се въртяха в желанието си евентуално да седнат другаде, само че това бе невероятно заради безусловно препълнената зала и всички балкони. На реда директно пред Митрофанова бе настанена новата украинска посланичка Олеся Илашчук, която като разбра кой тъкмо седи над нея, демонстративно напусна напусна по време на първата ария.

Президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев бяха позиционирани в двата края на първия ред на първия балкон с цел да нямат " допирни точки " като съветската и украинската посланички. Председателят на Народното събрание Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателката на парлмаментарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия и няколко депутати от " Възраждане ", както и духовенството на БПЦ бяха на същия балкон в залата, където бяха настанени и известни театрални персони, като шефа на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов със брачната половинка си, актрисата Нона Йотова, както и журналистът Исак Гозес, който е един от първите биографи на примадоната. Сред ВИП гостите на събитието на годината бе и принц Константин-Асен, който съпровождаше майка си кралица Маргарита.
 width=

Целият хайлайф на българската сцена, артисти, композитори, продуценти, артисти, режисьори, художници, поети и писатели бяха на партера дружно с многочислените фенове на Лили Иванова. Вторият балкон бе напълнен напълно с аудитория, както и всички странични ложи.

Кратък филм с фрагменти и цитати от книгата " Моят персонален дневник " закова най-накрая феновете по местата им. Сценарист на кино лентата и създател на книгата е Валерия Велева.

Тишина! Осветлението загасна!

Музикантите сграбчиха китарите и започнаха да свирят. И влезе тя, с цялата си хубост през символичната врата – сърце, признакът на любовта,която съпътства Лили Иванова през целия й живот.

Тя пее за любовта, твори с обич и живее в любовта!

Лили Иванова подвигна препълнената зала на Народния спектакъл накрак още с излизането си на сцената. Магията продължи много повече от плануваното. Лили изправи на крайници няколко пъти всички в залата, до момента в който на публиката в партера им омръзна да стават след всяко осъществяване на примадоната и взеха решение за по-лесно да си останат прави пред примата на родната сцена.

Тя пък зареждаше публиката от ден на ден и повече с всяка една изпята ария.

Лили Иванова пя близо 2 часа без да спре,  без да седне или да се облегне на поставения зад нея бял стол. Този път тя даже не събу високите токове,на които даже подскачаше от време в точния момент.

Вечното момиче за следващ път сподели по какъв начин безочливо се разминава с времето и то с нея. Песен след ария, последвани от нестихващи овации, крясъци " отлично! " и изправена на крайник аудитория – това е най-големият хонорар за един актьор и тя го получи справедливо.

Лили Иванова вмяташе и къси мнения сред осъществяванията.

" Този свят е Жена, Морето - е нейна буря!  Така че, уважаеми дами - напред към успеха! ", сподели тя. Последваха бурни  овации всички присъстващи дами.

Зрителите се любуваха на три обичани на мнозина песни: " Огнище " - на композитора Тончо Русев от края на 70-те години, нов аранжимент на " Камино ", с която Лили Иванова приключи концерта, и песента " У дома " - също на Тончо Русев, станала известна в средата на 70-те години.

На безконечните шлагери " Детелини ", " Свири щурче " и " Панаири " Иванова помоли публиката да й приглася и да се включат по-активно. Но смее ли някой да запее с Лили Иванова...

Публиката упорито и неуморно приветства примата на бис!

Тя попита коя ария желаят феновете, само че защото всички желаеха нещо друго, до единомислещ избор не се стигна.

" И защото нямаме аварийна ария, коя ария желаете да ви изпеем? Хайде разберете се между тях ", сподели тя с възприятие за комизъм. След финала на цялата стратегия дружно с бисовете Лили Иванова се принуди да извърши още един път една от песните, тъй като не беше планувала толкоз пъти да се върне на сцената след края на концерта.

Кралицата на българската сцена приключи незабравимата вечер с думите:

" Уважаема аудитория! Не обичам тази дума аудитория, тъй като " аудитория " е нещо по-далечно. Затова споделям – уважаеми другари! Благодаря ви от цялото си сърце. Искам пред вас да благодаря на тези прелестни девойки и момчета / обръща се към музикантите и вокалистките/. За мен и за целия ми екип беше необикновен празник и благополучие да имаме такава прелестна аудитория като вас. Удоволствието беше за всички нас, а може би и за вас! Благодаря ви и желая да ви пожелая от целия ми екип доста благополучие, доста триумфи и.....до нови срещи!

Благодаря за уважението и за аплодисментите! С доста любов! Много ни хареса в София! Пак ще дойдем! " сподели Лили Иванова, която от самото начало беше в прелестно бодро  въодушевление, в забележително съвършена форма и непрестанно хвалеше публиката за нейния възторг.

След концерта на Лили Иванова беше проведен и бутиков коктейл във фоайето на първи балкон за най-приближените на примата – другари, сътрудници, публицисти, медии, хора на изкуството и културата, политици, дипломати, известни светила в медицината, архитекти и други. Никой не посягаше нито към виното, нито към изисканите хапки с морски блага, скариди, сьомга и мини октоподчета.

Всички с неспокойствие чакаха Лили!
 width=
И ето я – неуморната, след повече от два часа на сцената, тя излезе още веднъж в целия си искра с красиво съвременно яке на цветя, стеснен панталон и сребърни боти.  Първи до Лили се приближи артистът Христо Мутафчиев, който поведе  опашката за подписи, фотоси и досег до безконечната Лили Иванова!

Тя виждаше всеки, забелязваше всеки, никого не пропускаше и отдели задоволително внимание на всеки самостоятелно. " О, Исак Гозес! Мой другар, който написа за мен доста в миналото и отново ще напише. Но, всеки да си чака реда! ", възкликна шеговито тя.

И в действителност, всички звезди се подредиха почтително по реда си към най-голямата звезда.

Михаил Белчев и брачната половинка му, Кристина Димитрова и сътрудник Тенев, Нели Рангелова, братя Аргирови, Панайот Панайотов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, актрисите Аня Пенчева, Нона Йотова, поетесата Надежда Захариева и доста други. Списъкът е дълъг, а страстта от концерта и общуването с Лили Иванова е вечно.

Велик концерт на един популярен гений - Лили Иванова! " Не е значимо по какъв начин си живял, а какво ще оставиш след себе си ", споделя тя.

   width=  width=

 width=

 width=  

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР