Лили Иванова издирва снимка от автографа, който дала на младия

...
Лили Иванова издирва снимка от автографа, който дала на младия
Коментари Харесай

Лили издирва снимка от автографа си за Майкъл Джексън

Лили Иванова търси фотография от подписа, който дала на младия Майкъл Джексън през 1973 година Двамата се засекли на фестивала „ Ямаха “, където българската прима доста впечатлила Джако и тогава той направил нещо нетипично за него – изискал подпис от изпълнителката на „ Панаири “. Знае се още, че Лили търси и други фотоси, които не има. Предполага се, че наследниците на Генко Генков – основателят на „ Златният Орфей “, имат някои от тях и най-много тази по какъв начин Лили дава подпис на Джексън, написа Телеграф.

Тези дни Лили Иванова продължава да пуска фотоси от свои изяви. Тя разгласява във фейсбук няколко фотоса от първото си присъединяване в Япония. Снимките са направени преди 50 години в Токио. Годината е 1970-та. Лили с Иван Пеев и оркестър „ Черните перли “ (на британски го превеждат като „ Тъмните перли “) е поканена да взе участие в международното ревю в Осака, което минава под мотото „ Прогрес и естетика за човечеството “.

Лили и българите дотолкоз впечатляват японците, че те вземат решение да ги поканят за серия концерти освен на експото в Осака, само че и по клубовете и няколко зали в Токио. Без невзискателност или пък с непотребен възторг, само че по това време Лили е може би най-хубавата певица на планетата и японците го правят оценка. Справка в „ БГ сцена “ сочи, че на концертите в Токио през 1970 година Лили извършва шлагерите си „ Море на младостта “, „ Събота вечер “, „ Боянският занаятчия “. Пее и Bang! Bang! на Нанси Синатра, като японците са въодушевени и настояват, че го прави доста по-добре от оригинала.

Но въпреки всичко перлата в короната на всеки един концерт на Лили в Япония е „ Камино “. Публиката е в възторг и не стопира дълги минути да ръкопляска. В тези години Лили е същинско страшилище на музиката и мачка всички към себе си, карайки ги да наподобяват като незабележителни животинки, спомнят си БГ музиканти.

Три години след 1970-та Лили още веднъж отново е в Токио да пее. Този път с Тончо Русев. За фестивала „ Ямаха “ желаят Йорданка Христова, избират я по прослушани плочи, които българската страна им изпраща. Тогава Тончо Русев написва за Йорданка песента „ Панаири “. Но пък Лили си харесва толкоз доста този предстоящ шлагер, че взема решение да си го присвои. Има разнообразни версии какво и по какъв начин се случва, само че в последна сметка не Христова, а Иванова отива в Токио да пее „ Панаири “.

View this post on Instagram
A post shared by Лили Иванова (@lili_ivanova) on May 26, 2020 at 10:46pm PDT

След осъществяването й младият по това време Майкъл Джексън, който също е на фестивала дружно със сестрите и братята си, възторжено идва, с цел да й желае въпросния подпис. Лили му дава подписа си без да знае, че след 10 години това момче ще се трансформира в най-голямата звезда на шоубизнеса. С „ Панаири “ Лили печели трета премия, което се счита за извънредно достижение – по това време на страните от Източния блок се гледа скептично и като на екзотика, а даването на премия е напряко казус.

View this post on Instagram
A post shared by Лили Иванова (@lili_ivanova) on Apr 27, 2020 at 7:47am PDT

Лили Иванова събира старите си фотоси на цифров притежател. Към края на годината примата счита да издаде първокласен албум с тях. Тя е наела екип, който да й цифровизира фотосите и да приготви албума. Проектът е най-амбициозният до момента, който Лили е правила в техническо отношение. У нас подобен няма аналог, а и по света сходни неща са изключителна необичайност. Предвижда се Лили да направи и цялостна мултимедия, като включи премиите си в нея, настояват осведомени.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР