Лили Иванова е в компанията на композитора Тодор Филков. На

...
Лили Иванова е в компанията на композитора Тодор Филков. На
Коментари Харесай

Вижте как е изглеждала Лили Иванова като млада

Лили Иванова е в компанията на композитора Тодор Филков. На нея той за пръв път показва песента си „ Невероятно “.

Той с изключение на с композиране се занимава и с астрология. Това е по-скоро занимание за другари и не един път е правел хороскоп за Лили. Запознати настояват, че преценява с него някои от изявите си.

„ Скъпи приятелю, Тодор Филков! От цялото си сърце ти благодаря за уважението, отношението и другарството през годините и за невероятната музика! Много здраве, доста благополучие и доста, доста триумфи “- написа обичаната певица под фотографията.

74-годишният композитор е създател на най-обичаните песни на Лили Иванова. Две се отличават изключително - „ Искам те “ и „ Невероятно “. С тях звездата отваря нова страница в кариерата си през 80-те години на предишния век. Изпълнява ги на всеки концерт, претърпели са някои промени през годините.

Тодор Велков на първо място е прочут като звук режисьор в БНР, също така е и извънреден композитор. Освен за Лили, написа шлагери за Йорданка Христова, Васил Найденов.,, Кристина Димитрова, Орлин Горанов и други Спомня си, че песента „ Искам те “ е била неразрешена през 80—те. Социалистическата цензура счита, че текстът е прекомерно полов.

.Автор:  blitz.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР