Лили Иванова е имала краткотрайна афера по пътя си към

...
Лили Иванова е имала краткотрайна афера по пътя си към
Коментари Харесай

Вижте с кой известен певец е имала любов Лили Иванова

Лили Иванова е имала краткотрайна спекулация по пътя си към върха с много известна персона. Преди повече от половин век естрадната дива съумяла да омае изпълнителя на фамозната национална ария „ Заблеяло ми агънце ”. Легендарният национален артист Борис Машалов тогава минава за един от любимците персонално на Тодор Живков.

 Гласът й изключително доста се харесал на Борис Машалов, с който ориста ги срещнала през 1960 година, когато той бил в разцвета на силите си, на 45-46 години. Изпълнителят бил впечатлен от гения на прохождащата певица, която нямала музикално обучение, само че пък вадела необикновен слух и театрално наличие.

Ако се има вяра на слуховете, точно с помощта на Машалов през 1961 година Лили почнала независима поп кариера. Машалов потърсил поддръжката на другарите от Централен комитет на Българска комунистическа партия, с цел да разпространяват „ другарката Иванова ”. Той направил пътека до Комитета по просвета, с цел да трасира пътя на обичаната си Лили. Народният артист и притежател на няколко ордена имал привилегията да приказва по петолъчката с значими приятели, а такова позвъняване постоянно имало силата на разпореждане от високо равнище.

Така Лили Иванова небрежно прекратила уроците при пианиста Евгени Комаров, който и без друго й преподавал съветски романси, които по никакъв начин не прилягали на душата й. Мечтата на Лили била да пее като фамозната в ония години Рита Павоне и до някъде изпълнителката на „ Детелини ” съумяла да я трансформира в действителност, с помощта на връзките на Борис Машалов и на неговите благосклонности към Лили.

Двамата дори потеглят на голямо турне по естрадните подиуми в страната и обикалят половин България, написа " Уикенд ".

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР