Лили Иванова е имала краткотрайна афера и с легендарния народен

...
Лили Иванова е имала краткотрайна афера и с легендарния народен
Коментари Харесай

Изумителна истина за любовното минало на Лили Иванова

Лили Иванова е имала краткотрайна спекулация и с именития национален артист Борис Машалов по пътя си към върха, написа "Уикенд ".

Преди няколко десетилетия, естрадната певица съумяла да омае и изпълнителя на фамозната национална ария „ Заблеяло ми агънце”, който тогава стана един от любимците персонално на Тодор Живков. Гласът ѝ изключително доста се харесал на Борис Машалов, с който ориста ги срещнала през 1960 година, когато той бил в разцвета на силите си, на 45-46 години. Изпълнителят на „ Заблеяло ми агънце” бил впечатлен от гения на младата певица, която нямала музикално обучение, само че пък вадела необикновен слух и театрално наличие.



Ако се има вяра на слуховете от това време, точно с помощта на Машалов през 1961 година Лили почнала независима кариера. Машалов потърсил поддръжката на другарите от Централен комитет на Българска комунистическа партия, с цел да разпространяват „ другарката Иванова”. Той направил пътека до Комитета по просвета, с цел да улесни пътя на обичаната си Лили. Народният артист и притежател на няколко ордена имал привилегията да приказва по петолъчката с значими приятели, а такова позвъняване постоянно имало силата на разпореждане от високо равнище. Така Лили Иванова небрежно прекратила уроците при пианиста Евгени Комаров, който и без друго ѝ преподавал съветски романси, които по никакъв начин не и се нравили. Мечтата на Лили била да пее като фамозната в ония години Рита Павоне и до някъде изпълнителката на „ Детелини” съумяла да я трансформира в действителност, с помощта на връзките на Борис Машалов и на неговите благосклонности към нев. Двамата дори потеглят на голямо турне по естрадните подиуми в страната и обикалят половин България, написа "Уикенд ".

Всичко това траяло към година и половина.

"След като стана известна, на Лили Иванова към този момент не ѝ бе нужен Борис Машалов. Впусна се в други връзки и го отбягваше. Той, несъмнено, не страдаше изключително, само че не спираше да я пустосва в компании. Запомнил съм думите му: „ Ей, тая, дребната, е доста огромна певица, само че ужасно неприятен човек! През трупове ще гази, но ще си реализира заплануваното”, споделя изнемощял естраден деятел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР