Лил записа една от най-малко очакваните си победи от старта

...
Лил записа една от най-малко очакваните си победи от старта
Коментари Харесай

"Лил" се съвзе с неочаквана победа в Страсбург

" Лил " записа една от минимум предстоящите си победи от старта на сезона в Лига 1. Тимът от Северна Франция, който загуби във всеки от предходните три кръга, завоюва с 2:1 като посетител на " Страсбург ", постигайки едвам втория си триумф надалеч от вкъщи във френския шампионат. И то против един от най-хубавите домакини - " синьо-белите " бяха надиграни на " Стад дьо ла Мейно " за трети път в 11 срещи и бяха спечелили шест от предходните седем дуела пред своите почитатели.

Отборът на Кристоф Галтие не блестеше с играта си, само че сподели темперамент и се измъкна от затруднено състояние, откакто още в 12-ата минута подари на съперника си първия гол в мача. Ренато Санчес се подхлъзна пред наказателното поле, а топката попадна в Адриен Томасон, който незабавно стреля около Майк Менян за осмия си гол в Лига 1 през сезона.

След почивката Галтие ускори офанзивната мощност на " Лил " с включването на Жонатан Иконе, който се появи в 59-ата минута и шест по-късно асистира на Габриел. Бразилецът изравни посредством превъзходен изстрел с глава. Иконе към този момент има директно присъединяване във всеки от последните 6 турнирни гола на своя отбор с две попадения и четири асистенции.

Пълният поврат бе закрепен от Виктор Осимен в 80-ата минута. Нигериецът се разписа за 11-и път в Лига 1, преодолявайки Матс Селс от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Лионел Карол. " Лил " завоюва в Елзас за първи път от 22 март 2008 година, откакто загуби три пъти в предходните четири визити на " Страсбург ". " Синьо-белите " не победиха в пети следващ конфликт от съперничеството с " мастифите ".

" Лил " изскочи на четвъртото място с 34 точки, една повече от петия " Монпелие ". А " Страсбург " остава девети с 30 точки в актива си, губейки за повторно в последните шест кръга на Лига 1.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР