Лил победи Анже с 2:1 като гост в последния 38-и

...
Лил победи Анже с 2:1 като гост в последния 38-и
Коментари Харесай

Лил е шампионът на Франция за сезон 2020/2021!

Лил победи Анже с 2:1 като посетител в последния 38-и кръг в Лига 1 и завоюва шампионската купа за сметка на богаташите ПСЖ. В герои за „ песовете “ се трансфораха Джонатан Дейвид и Бурак Йълмъз, носейки триумфа за отбора си.

Гостите стартираха чудесно дуела, откривайки резултата още в 10-ата минута. Тогава Ренато Санчес с отличен пас откри Джонатан Дейвид, който невъзмутимо осъществя в долния десен ъгъл.

В заключителните минути на първото полувреме Лил получи правото да извърши дузпа, откакто Пол Бернардони извърши нарушаване. Зад топката застана опитният Бурак Йълмъз и с изстрел в долния ляв ъгъл удвои преднината на отбора си.

През втората част домакините се активизираха, само че Анжело Фюлжини и Роман Тома пропуснаха от положителни позиции.

Все отново Анже стигна до почетно попадение в добавеното време на дуела, когато Анжело Фюлжини засече центриране в наказателното поле с глава в долния ляв ъгъл.

Лил приключва сезона на върха в Лига 1 с актив от 83 точки, с една повече от втория ПСЖ, до момента в който Анже е 13-и с 44.

В останалите дуели от последния кръг на френската Лига 1, стартирали в 22:00 българско време, ПСЖ завоюва гостуването си на Брест с 2:0, само че това не им оказа помощ и Лил стана първенец на Франция, Ланс и Монако приключиха 0:0 на терена на Ланс, Ница завоюва при гостуването си на Лион с 3:2, Метц и Марсилия завършиха сезона с тъждество 1:1 на терена на Метц, Монпелие надви с 2:1 над Нант като посетител, Бордо стори безусловно същото като Монпелие при гостуването си на Реймс, Рен завоюва семейството си на Ним с 2:0, Сент Етиен загуби вкъщи с 0:1 от Дижон, а Страсбург и Лориен приключиха при резултат 1:1 в Страсбург.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР