Ликвидността на търговските двойки BTC-USDT и BTC-BUSD в Binance е

...
Ликвидността на търговските двойки BTC-USDT и BTC-BUSD в Binance е
Коментари Харесай

Ликвидността на BTC на Binance спада със 70% – ето защо

Ликвидността на комерсиалните двойки BTC-USDT и BTC-BUSD в Binance е спаднала доста, надлежно с към 70% и 60%, съгласно данни, предоставени от Kaiko.

Изследователите от Kaiko обясниха спада в ликвидността с неотдавнашното решение на Binance да отстрани водещата си функционалност за търговия без такса за всички BTC двойки като се изключи BTC/ TUSD . Междувременно ликвидността на комерсиалната двойка BTC-TUSD впечатляващо се усили с над 250% единствено за 24 часа – от 9 BTC до 29 BTC.

Струва си да се означи, че въвеждането на нулеви такси за Биткойн двойките на Binance, което започва през юли 2022 година, оказа помощ на борсата да завладее спомагателни 20% от пазарния дял през последните осем месеца.

Въпреки това Клара Медали, шеф на проучванията в Kaiko означи, че Binance тихомълком е прекратила автоматизираната преработка на BUSD по-рано този месец и е възобновила търговията със стабилната монета TUSD, откакто я делистна през септември предходната година.


 


Медали означи, че въпреки търговията с нулеви такси да не е устойчива в дълготраен проект, тя разреши на Binance да завоюва забележителен пазарен дял в кратковременен проект. Тя също по този начин съобщи, че без нулеви такси за множеството BTC двойки може да се чака кратковременен спад на пазарния дял.

Въпреки неотдавнашното понижаване на ликвидността, пазарният дял на BTC двойките с нулеви такси в Binance доближи исторически най-много от 61% предходната седмица. Освен това, крипто борсата продължи да поддържа лидерската си позиция на крипто спот пазара, съгласно CoinMarketCap.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР