Лигата за бой със шамари на Дана Уайт Power Slap

...
Лигата за бой със шамари на Дана Уайт Power Slap
Коментари Харесай

Легенда на UFC се включва в лигата по шамари на Дейна Уайт

Лигата за пердах със плесници на Дана Уайт Power Slap League ще дебютира по TBS на 11 януари. Шоуто ще включва състезатели, които си удрят един на различен плесници допустимо най-силно в опит да се нокаутират.

Тази форма на театър не е нищо ново; надпреварите по шамарене са на няколко години. Президентът на UFC обаче дава на " спорта " изява и легитимност както в никакъв случай до момента.

Уайт явно се пробва да притегли ММА аудитория към новото си начинание. Това наподобява още по-очевидно с новината, че някогашният първенец на UFC в междинна категория Форест Грифин е получил роля в шоуто. Той ще извършва ролята на „ хващач на глави “. Това значи, че Грифин ще застава зад хората, които ще се шамарят, и ще бъде виновен да хване всеки, който падне обратно.

Грифин показа пред TMZ, че ще следи за това състезателите да не получават контузии и повече от допустимото количество мозъчни увреждания.

„ Става въпрос за двойния удар, сподели Грифин, обяснявайки какво се надява да предотврати. - Получавате огромна контузия когато главата ви се удари в земята. Тогава двете страни на мозъка ви в действителност отскачат в черепа ви. Искаме да предотвратим това и да го ограничим единствено до първичното влияние на шамара “, съобщи той.

Отскачането на мозъка от вътрешността на черепа е извънредно рисково. Това придвижване предизвиква кръвоизливи в мозъка, които са умъртвили доста ММА бойци и боксьори, в това число Тим Хейг, Жоао Карвало и Дуайт Ричи.

Това придвижване обаче не е единственият риск, който спортистите от бойните спортове поемат за мозъка си. Когато мозъкът е заставен да се " джурка " в черепа, това може да аргументи редица признаци, които постоянно назоваваме „ разтърсване “. Техническият термин за това е лека травматична мозъчна контузия.

Тези контузии предизвикват освобождението на протеин, наименуван тау, в мозъка. Този протеин предизвиква изгниване в мозъка. Този развой предизвиква хронична травматична енцефалопатия (CTE на англ.), която може да докара до деменция, меланхолия и нараснал риск от самоубийство. Тау се освобождава в мозъка по време на контузиите, без значение дали пострадването се демонстрира с типичните признаци на разтърсване (като загуба на съзнание).

mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР