Лиепая и ЦСКА играят при резултат 0:0 в мач-реванш от

...
Лиепая и ЦСКА играят при резултат 0:0 в мач-реванш от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Лиепая 0:0 ЦСКА — продължения в Латвия

Лиепая и ЦСКА играят при резултат 0:0 в мач-реванш от втория рунд на Лигата на конференциите в едноименния латвийски град на стадион "Даугава ". Първата среща на “Българска армия” приключи при резултат 0:0, който сложи “червените” в много неизгодната позиция да търсят наложителен триумф на непознат терен.

ЦСКА стартира по-дейно в играта, а "червените " най-вече нападнаха по десния фланг, където Йоан Баи и Иван Турицов опитваха да проият латвийската защита. В първите пет минути обаче до рискове пред двете порти не се стигна. В седмата Ткачук опита да центрира топката в полето на ЦСКА от фаул, само че Вальо Антов с глава почисти в корнер.

В 14-ата минута след рикошет топката се озова пред дъгата на десния крайник на Жорди Кайседо, само че ударът на еквадорския национал бе извънредно неакуратен и играта се възобнови с навън. Пет по-късно Греъм Кери опита остро центриране отляво, откакто Кайседо се върна обратно, с цел да изнесе топката, само че защитник на Лиепая постави крайник на пътя на топката преди тя да се озове в Йоан Баи.

26-ата минута видя най-хубавото състояние в мача. Миросавлиев бе изведен в наказателното поле на "червените " и се измъкна от опеката на Матей, с цел да последва удар с десния крайник по земя, само че топката мина настрана от лявата греда на Густаво Бусато. В 34-ата минута българският отбор направи положително нахлуване, откакто раздвижи топката по двата фланга. Първо удар на Мазику с десния крайник бе блокиран, след което топката отиде във Вилдсхут, чийто удар отлетя високо над напречната греда на Лиепая. Седем преди края на първата част Ткачук центрира отляво в наказателното поле на ЦСКА за Миросавлиев, който стреля с галва от сложна позиция, с цел да прати топката навън.

Последва доста добра офанзива за носителя на купата на България. Йоан Баи финтира с лекост Додо в наказателното поле на Лиепая и подаде за Кайседо. Еквадорецът стреля с глава, само че Звиедрис с една ръка прати топката в ъглов удар. В 41-ата минута ЦСКА стигна до трагичен пропуск. Яник Вилдсхут получи топката вляво на наказателното поле на домакините. Нидерландецът можеше да стреля, само че върна леко обратно за Кайседо, който бе в по-добра позиция. Еквадорецът залъга защитник на "белите " и шутира мощно, само че от линията на вратата бранител на Лиепая самопожертвователно почисти и предотврати сигурен гол за ЦСКА.



Първите минути на втората част не развълнуваха никого в игрови проект, а след час игра защитник на Лиепая блокира удар на Вилдсхут от разстояние. Три по-късно Сейдина Кейта обстрелва вратата на българския отбор, само че прекомерно неопределено. Четвърт час преди края Кери центрира от ъглов удар, само че Звиедрис боксира напред. Топката отиде в Йоан Баи, а французинът насочи мощен изстрел с десния крайник, с цел да продължи играта от навън. В 81-ата Бусато направи избавяне след удар на Хоган Укпа от приблизително разстояние.

"Червените " оцеляха четири минути преди края на постоянното време. Нападателят Додо мина през Турицов и Антов отляво и напредна към вратата на ЦСКА. Бразилецът насочи изстрел по земя, а Юрген Матей закачи с шпагат топката, с цел да ѝ отклони пътя в ъглов удар. Минута преди края Крис Карклинс се строполи в наказателното поле на ЦСКА, само че вместо дузпа той получи жълт картон за симулация.

В добавеното време преди Йоан Баи се откри пространство отляво и проби в наказателното поле, само че френският футболист на ЦСКА се хлъзна с топката и нападението на "червените " завърши. Миг по-късно Кери стреля с левия крайник от дъгата, само че бранител на Лиепая блокира с тяло.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР