Lidl изпревари Waitrose и вече е седмата по големина търговска

...
Lidl изпревари Waitrose и вече е седмата по големина търговска
Коментари Харесай

Lidl предизвиква най-големите супермаркети на Острова

Lidl изпревари Waitrose и към този момент е седмата по величина комерсиална верига във Англия.

Германската верига е нараснала пазарния си дял с 0.7 процентни пункта на годишна база до рекордните за нея 5.2%, демонстрират данните на маркетинговата компания Kantar Worldpanel.

10 млн. семейства са посетили разширяващата се мрежа от магазини през последните 12 седмици, а алкохолът и пресните артикули са най-търсени. Търговецът на дребно усилва продажбите си с общо 18.9%, което го трансформира в най-бързо растящата хранителна верига на Острова, регистрират от Kantar Worldpanel.

Lidl усилва продажбите си с 40% по-бързо при фамилиите, в сравнение с при семействата без деца. Семействата са склонни да купуват повече артикули при всяко извършване на покупки, тъй че мощният растеж в тази категория оказва помощ на компанията да усили междинната си кошница на годишна база.

Прогресът значи, че немският търговец на дребно изпреварва първокласните супермаркети Waitrose, трансформирайки се в седмата най-голяма верига във Англия.

" Висококачествените артикули на Lidl на ненадминато ниски цени се оказват шлагер измежду клиентите в Обединеното кралство. Бизнесът се развива все по-добре, подкрепян от нашия ефикасен модел и работливи чиновници.

Тези най-нови данни са знак за нашите бъдещи упоритости. Продължаваме да откриваме магазини на Lidl във от ден на ден дребни и огромни градове в цялата страна ", съобщи изпълнителният шеф на Lidl за Англия Кристиан Хартнагел пред Business Insider.

Германската верига е на английския пазар от 1994 година и към този момент има над 650 магазина в Обединеното кралство. Компанията бележи непрестанен напредък от 2009 година насам.

 Aldi има проект по какъв начин да надвие Lidl на най-големия пазар в света
Aldi има проект по какъв начин да надвие Lidl на най-големия пазар в света

Веригата пуска нова услуга за клиентите си

Aldi, другата немска дискаунтова верига, която е тясно обвързвана с Lidl, също се показва добре в проучвания интервал. Тя усилва пазарния си дял с 0.8 процентни пункта до 7%, оставайки петият по величина супермаркет на Острова. Продажбите на Aldi нарастват със 17.2%.

Пред нея са само веригите от така наречен " огромна четворка " - Morrisons, Asda, Sainsbury`s и Tesco.

Прогресът на Aldi и Lidl демонстрира ориентирането на английските консуматори от висококачествени към по-евтини хранителни артикули.

Изглежда това се дължи на увеличаващата се инфлация на Острова, която сега е 2.6%, а се чака да доближи 3% до края на годината. Инфлацията при питателните артикули е 3.3%. Цените се повишават най-бързо при маслото и рибните артикули.

Tesco остава най-голямата верига супермаркети във Англия, макар че пазарният й дял спада с 0.3% до 27.8%. След нея е Sainsbury`s, която държи 15.8% от пазара на хранителни артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР