Lidl и Kaufland, част от най-голямата ритейл група в Европа

...
Lidl и Kaufland, част от най-голямата ритейл група в Европа
Коментари Харесай

Lidl и Kaufland се включват в международна акция за почистване на Дунав

Lidl и Kaufland, част от най-голямата ритейл група в Европа – Schwarz, сплотяват старания в взаимна интернационална самодейност за почистването на река Дунав. Кампанията е под надпис „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав “ и е част от дълготрайната тактика на групата за пластмасата RЕset Plastic.

Подразделения на двете търговски вериги от 10-те разнообразни страни, през които Дунав минава, организират разнообразни акции по разчистване на реката. България също ще се причисли, като на 3 септември чиновници на Lidl и Kaufland дружно ще почистят брега в покрайнините на град Русе – наоколо до град Мартен и до село Сандрово. Партньори на самодейността са Туристическо сдружение „ Приста “, Русенски клуб за пътешествия „ Бяла звезда “ и ЕКОПАК България. 

Данните сочат, че река Дунав е една от най-замърсените с пластмаса реки в Европа. Всяка година към 1000 тона пластмасови боклуци се вливат от нея в Черно море. Основната цел на самодейността по почистването е както да понижи количеството на пластмасата, по този начин и да насочи вниманието на необятната общност към този извънредно значим проблем.

Това е и един от главните цели в цялостната тактика за пластмасата на Schwarz групата – REset Plastic, чиито устойчиви цели се основават на правилото „ По-малко пластмаса – затворен цикъл на суровините “. Действията по осъществяването им са обединени в пет основни сфери на активност както на оперативно равнище, по този начин и отвън него: понижаване (REduce), редизайн (REdesign), преработване (REcycle), изследване (REsearch) и унищожаване (REmove), под която област попада интернационалната акция по почистването. Всяка година към 10 милиона тона пластмасови боклуци попадат във водоеми по целия свят. Чрез присъединяване си в акцията, Lidl и Kaufland извършват своя ангажимент да допринесат за премахването на към този момент попаднала в околната среда пластмаса, мотивирайки и други да се включат интензивно в грижата за запазване на природата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР