Lidl Digital e името на новия високотехнологичен ИТ център за

...
Lidl Digital e името на новия високотехнологичен ИТ център за
Коментари Харесай

Lidl избра България за своя ИТ център за развойна дейност

Lidl Digital e името на новия високотехнологичен ИТ център за развойна активност на водача на търговията на дребно в Европа Lidl, който избра България за основен офис на новата си конструкция. Тя ще обслужва всички Lidl страни и ще дава отговор за основни ИТ планове на интернационалната верига. Lidl Digital е основан в София, като в него към този момент работят 25 висококвалифицирани ИТ експерти. Предстои да бъдат наети още близо 100 души, които да станат част от екипа.

Основната активност на Lidl Digital ще бъде създаването на характерни платформи, системи и решения, които да се употребяват от всички Lidl страни за онлайн търговията като нова и допълваща посока на настоящия сполучлив стационарен бизнес на компанията. Наред с Германия, Испания и Румъния, България е идната страна, в която се отваря ИT Център за развойна активност Lidl Digital.

Lidl избира България за своя нов ИТ център за развойна активност след конкуренция сред няколко европейски страни. Успешното наличие на Лидл България в района, както и одобрения имидж на България като страна с висококвалифицирани ИТ експерти и динамичното развиване на ИТ бранша у нас са измежду аргументите, натежали в интерес на избора на страната ни за откриването на новото ИТ звено.

С откриването на Lidl Digital Лидл България затвърждава едно от главните си преимущества като шеф, а точно необятния набор от кариерни благоприятни условия, които дава – от области като продажби и логистика до основни ИТ действия на високо равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР