Лидл България ще има нова складова база край София. Компанията

...
Лидл България ще има нова складова база край София. Компанията
Коментари Харесай

Лидл разширява логистичната си база край София и купува терен за нова складова база на цена от 25 милиона лв.

" Лидл България " ще има нова складова база край София. Компанията е купила терен от 195 декара в Божурище от държавната компания " Индустриални зони " за 25,5 млн. лева

Там ще бъде построена идната логистична база на компанията, оповестява " Капитал ".

Складови площи

Веригата разгласи, че уголемява логистичната си база в село Равно поле в община Елин Пелин с нови 16 000 кв. метра, с което общата застроена повърхност доближава 53 хиляди кв. метра.

Изградени са 47 нови рампи, с което общият им брой става 163. Така при цялостен потенциал на работа общият брой камиони, които ще минават през складовата база дневно, ще наброява 225. В склада ще могат да се обработват 5500 палета на дневна база.

Инвестицията в складовата база беше последвана и от разширение и възобновяване и на административната постройка в Равно поле, която е ситуирана тъкмо до логистичния център и обслужва част от склада. Офис постройката е с 12 000 метра разгъната застроена повърхност.

Броят на магазините на Lidl в България нараства. Неотдавна веригата разгласи, че през идващите месеци следва да открие нови обекти в Шумен, Хасково, Пловдив, София и за първи път - в Ботевград. Именно по тази причина се уголемява и логистичната база.

Логистичният център в Равно поле е първата складова база на веригата в България. Тя е издигната през 2009 година Втората е открита през 2017 година в село Кабиле, Ямбол.

" Лидл България " е у нас от 2010 година Днес има 111 магазина в 50 града и над 3700 чиновници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР