Лидл България финансира български граждански проекти от 21 населени места

...
Лидл България финансира български граждански проекти от 21 населени места
Коментари Харесай

Лидл България финансира български граждански проекти с 365 хил. лева

Лидл България финансира български цивилен планове от 21 обитаеми места у нас с общ фонд на сотйност 365 000 лв.. Това оповестиха от ритейлъра по време на особено събитие в столицата. 36 хрумвания на български цивилен организации, медии, публицисти и юношески групи ще получат поддръжка в границите на шестото издание на програмата " Ти и Lidl за нашето на следващия ден ".

Одобрените хрумвания бяха оповестени на особено събитие през днешния ден в наличието на омбудсмана на Република България проф. доктор Диана Ковачева. Проектите имат за цел да доближат до 300 325 души от 21 обитаеми места в цяла България, допринасяйки за това хората да водят по-качествен и пълностоен метод на живот. В тазгодишното издание ще се осъществят планове в нови осем обитаеми места - Карнобат, Крушаре, Тутракан, Чепеларе, Синеморец, Райново, Петрич, Садовец, и по този начин общо обитаемоте места, до които доближава резултатът на " Ти и Lidl за нашето на следващия ден " от 2017 година насам, стават 66.
 Снимка 649451
Източник:

Одобрените планове са разпределени в следните пет тематични области:
8 в #BeFair - за обществена правдивост и равенство; 6 в #BeLocal - с фокус поощряване на културата и запазване на историческото наследство; 5 в #BeActive - за деен метод на живот и цивилен активизъм; 7 в #BeGreen - за хрумвания, свързани с опазването на околната среда; 7 в #BeVocal - в поддръжка на медийни и журналистически проекти
За първи път в самодейността можеха да аплайват районни медии и самостоятелни публицисти. В категорията #BeVocal финансиране ще получат четири районни медии и трима самостоятелни публицисти. Целта на новата категория, основана с експертната поддръжка на Асоциацията на европейските публицисти - България, е да се даде повече публичност на обществено значими тематики и да се поддържа така наречен публицистика на решенията. Това е и първото издание, в което право на присъединяване имаха и младежи под 18-годишна възраст. Три от техните хрумвания за смяна през днешния ден също получиха финансиране - две в категорията #BeGreen и една в категория #BeLocal.
 Милена Драгийска - основен изпълнителен шеф на Лидл България
Източник:

Милена Драгийска - основен изпълнителен шеф на Лидл България

" Ти и Lidl за нашето на следващия ден " е не просто най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България. За нас този план е задача, в която има вяра всеки един член на нашия екип. С всяка минала година виждаме действителното отражение на напъните, които всички като общество влагаме в тази идея. Защото тези 5 ст. от всеки касов бон, които заделяме, имат действително измерение.

Те се трансформират в Жестословник, с който да помогнем за по-качественото обучение на децата със слухови проблеми. Или в оборудвано музикално студио, с цел да дадем опция на българските гении да се развиват. Ние сме платформата, която подкрепя тези хрумвания, дава им фокус и подсигуряваме, че тяхното осъществяване ще се случи и те ще имат резистентен темперамент. Вярвам, че дружно ще продължим да вършим утрешния ден по-хубав ", разяснява Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

Грант в поддръжка на децата със специфични просветителни потребности връчи проф. доктор Диана Ковачева, омбудсман на Република България. Тя избра да отличи плана на Фондация " Св. Николай Чудотворец " от Добрич - " Многообразие и тъждество в " Чудната градина ". Той е част от категорията #BeFair и задачата му е да сътвори пространство, в което да бъдат провеждани интерактивни обучителни сесии навън, работилници и събития, в които участници да бъдат деца от 4 до 11 години.
 Диана Ковачева - омбудсман на Република България
Източник:

Диана Ковачева - омбудсман на Република България

" Тази акция е изключително значима, тъй като в действителност се сбъдват фантазии и те не биха се случили, в случай че не беше тази поддръжка, тъй като тя дава късмет. Тези деца са част от уязвима група, невидима и неразбрана от обществото. Те се сблъскват с доста стандарти, неналичието на учители, благоприятни условия и запаси. Няма да е пресилено да се каже, че тази акция им дава опция за живот, тъй като образованието им дава късмет да се учат на умения за живот. А нашето обучение не е приспособено към тези деца. Благодаря Ви за това, че ги забелязахте ", заяви проф. доктор Диана Ковачева, омбудсман на Република България.

В рамките на шестте издания на самодейността от 2017 година Lidl е финансирал 155 цивилен хрумвания в 66 български градове и села с общ фонд от близо 1 280 000 лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР