Лидл България е единствената компания от ритейл сектора у нас,

...
Лидл България е единствената компания от ритейл сектора у нас,
Коментари Харесай

Лидл България с престижна ESG награда за стратегията си за устойчиво развитие

Лидл България е единствената компания от ритейл бранша у нас, отличена по време на първото издание на състезанието " ESGAwards ", проведен от ПрайсуотърхаусКупърс България (PwC). Компанията получи премия в категория „ Стратегия в бранш Търговия на дребно и потребителски артикули ".

Над 70 компании се включиха в първото издание на влиятелните награди. Конкурсът отличава организации, които оперират в България и ползват ефикасна ESG тактика за стабилно развиване в своята активност, която води до позитивни резултати в интерес на околната среда и обществото.

„ Изключително се радваме за това самопризнание. То затвърждава нашия реформаторски стратегически метод в разнообразни тематични области. Устойчивостта в дейностите ни прозира от всеки действен подробност в нашата работа до цялостната ни тактика. Lidl потвърди, че положителното качество може и би трябвало да бъде всеобщо налично. Сега надграждаме наличното, като го вършим и стабилно. Тази премия и работата ни в интерес на ESG правилата нямаше да бъдат вероятни, в случай че целият ни екип не споделя тази обща посока и мотивация ", сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

В рамките на огромната CSR тактика за стабилно бизнес развиване на Lidl са включени 6 основни тематики - запазване на климата, грижа за биоразнообразието, предпазване на ресурсите, грижа за здравето, обективни дейности и ангажиране в разговор с основни публики.

Редица са ограниченията, които компанията подхваща във всяка една от тези области. През 2021 година тя разгласи своята климатична тактика. Като част от нея, Лидл България си сложи научно обоснованата цел да понижи оперативните си излъчвания в страната с 95%, по отношение на 2019 година Само от подмяната с LED осветяване компанията пести над 3 млн. kWh сила годишно (около 1547 тона COշ емисии), а от началото на годината мина и към закупуване на 100% зелена сила.

За опазването на климата способстват и първите климатично неутрални хранителни артикули, които веригата пусна през 2021 година Те са единствено дребна част от устойчивия подбор, който Lidl предлага на своите клиенти - близо 1200 са продуктите със документ за обществена и/или екологична резистентност.

Значителни са и дейностите на ритейл веригата от тактиката й за пластмасата RЕset Plastic. През август тази година Лидл България регистрира прогрес в оптималната рециклируемост при 64% от опаковките на продуктите лична марка и потребление на приблизително 14% рециклат в тях. Тази година компанията, дружно със своите чиновници и Неправителствени организации сътрудници провежда и акция за унищожаване на пластмасата от природата, като почисти част от крайбрежието на р. Дунав.

Запазване на биоразнообразието и казуса с питателните боклуци са други 2 области, в които компанията интензивно работи. Чрез дългогодишната си акция „ Дай късмет на балканката " Лидл България е зарибила над 30 български реки с близо 393 хиляди балкански пъстърви, а с самодейността си „ Без разхищаване - с огромно понижение " клиентите на веригата са избавили храна на стойност над 3,7 милиона лв. за интервала 2020 - 2022 година

По отношение на своя принос към обществото, тази година Лидл България показа първия отчет в сектора у нас, който проучва въздействието от всички обществено виновни начинания на компанията, в това число спонсорства и дарения за интервала 2017-2021 година Резултатите сочат, че за 5 години компанията е вложила над 3 млн. лева в поддръжка на 101 обществено значими плана в цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР