Лидерските срещи не са фиксирани, могат да се провеждат и

...
Лидерските срещи не са фиксирани, могат да се провеждат и
Коментари Харесай

Борисов за лидерската среща: С Петков бяхме в комуникация, свършихме работа още вчера

Лидерските срещи не са закрепени, могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е значимо. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява отсрочената среща сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, която трябваше да се състои през вчерашния ден.

" С господин Петков бяхме в връзка, да се вземат нужните решения, поддръжката за Украйна, срещата във Вилнюс, декларация на Висш съдебен съвет да не избират основен прокурор. Така че през днешния ден ще се забележим, те не са медийно събитие, а са работни, в случай че има нещо, да се прецизират. Вчера свършихме всичко за през днешния ден. Ако има нещо противоречиво за решение в Министерски съвет, на работни срещи го прецизираме ".

Борисов поздрави Външното министерство за организирането на посещаване на украинския президент Володимир Зеленски у нас.

" Президентът Зеленски е един от хората, които сега дефинират международната политика, водещи война с агресора Русия. Подобно посещаване би било доста добър знак за демократичната общественост, евроатлантическите ни цели, самопризнание за всичко, което България прави през последните месеци. Ако има такава аудиенция, ще се забележим с него ".

Борисов разяснява, че главните терзания са две - язовирът " Нова Каховка " и проблемите с атомната централа в Запарожие.

" Световната общественост да подсигурява, че тази АЕЦ няма да се трансформира в нуклеарна бомба. Замърсеният уран хилядолетия няма да се почисти. Не би трябвало да има такава повреда ", сподели той.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и вчерашното изказване на някогашния основен прокурор Иван Гешев:

" Това демонстрира, че всичко, което направи в последните си дни като основен прокурор, е било подготовка за неговия политически проект. Въпреки че се заех да не разясня развеждането ни като мечки ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР