Лидерски сблъсък се заформя в Пловдив. Кирил Петков ще води

...
Лидерски сблъсък се заформя в Пловдив. Кирил Петков ще води
Коментари Харесай

В лидерската битка за Пловдив се впуска и Кирил Петков

Лидерски конфликт се заформя в Пловдив. Кирил Петков ще води листата на коалиция " Продължаваме промяната " в града под тепетата. На последните два тура на парламентарните избори Бойко Борисов бе лидер на листата на ГЕРБ в Пловдив, а на изборите за 46-то Народно събрание се кандидатира и Корнелия Нинова.

Кирил Петков заяви през днешния ден, че ще води листата на " Промяната продължава " в Пловдив, а Асен Василев - в Хасково. Това стана по време на среща с пловдивчани на Главната улица под тепетата.

" За мен Пловдив е един доста прекрасен град и както споделяше баба ми " Не е значимо от къде си, а от кое място си родом ", а аз съм родом от Пловдив ", изясни Петков, представен от " Марица ". И акцентира, че Пловдив е модел на проспериращ български град и това е спомагателна мотивацията за решението ми.

Негов подгласник в листата ще бъде изявеният академик в питателните технологии проф. Даскалов .

" До мен в листата ще бъде бялата глава на проф. Даскалов, който има над 4000 изявления в научни издания. Той е роден в Първомай, с което дава отговор на един от главните критерии за претендентите за депутати - да са родени в района, който ще съставляват Народното събрание ", съобщи Кирил Петков. Засега няма други сигурни имена в листата за Пловдив, както и за региона.

Петков разгласи, че " Продължаваме промяната " ще подпише предизборно съглашение , което се надява да прерасне в ръководеща коалиция.

" Абсолютно ясно ни е, че идващото ръководство би трябвало да е съдружно. Първите хора, с които бихме създали това съдружно съглашение, са тъкмо " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", сподели Петков.

Формацията му е отворена за договаряния и с останалите партии , стига да изповядват общи хрумвания и правила, добави той.

Петте целта, които Кирил Петков открои са нулева корупция, промяна на основния прокурор Иван Гешев и правосъдна промяна, по-ефективно систематизиране на средствата в опазването на здравето, просветителна система, която да не изисква взимане на частни уроци и систематизиране.

" Знаем по какъв начин икономическото развиване би трябвало да тръгне ", сподели още той и уточни, че едни от значимите стъпки са генерирането на корпоративен налог и свеждането на корупционните практики до нула.

" Моята задача бе да намеря качествени и некорумпирани фрагменти. Структура по конструкция, система по система, в случай че тръгнем да разчистваме, нещата ще тръгнат в позитивна посока ", увери някогашният министър.

" Никога не съм приказвал и виждал с Георги Цанков ", увери Петков във връзка появилите се версии, че предприемачът ще бъде измежду техните представители под тепетата. И се оплака, че доста хора се показват от тяхно име, даже събират пари.

" В момента си редим листите в страната, доста хора се показват от наше име, даже събират пари от разнообразни бизнеси от наше име ", сподели още Кирил Петков.

Асен Василев ще е лидер в Хасково, защото е роден там .

" Мисля, че е най-нормално водачите да са там, откъдето са родом, тъй като познават града, а хората познават фамилията " - разгласи някогашният длъжностен министър на финансите пред Plovdiv24.bg.

Според Василев в служебното държавно управление има доста кадърни хора, само че те не могат да се включат в изборите.

Организацията на структурите стартира, като началото е с група студенти от курсовете на двамата служебни министри , както и с локални предприемачи. " Събираме съидейници ", разгласи Асен Василев.

" Според мен е добре да се обединим към правила на ръководство: да не се подвигат налозите, да се спрат течовете, да си събираме налозите и по-късно тези пари да ги използваме да подобрим образованието, опазването на здравето, да създадем инфраструктурата работеща за всички хора. Ако се обединим към едни такива правила, на драго сърце бихме подписали и съглашения и по-късно въз основата на тези правила - да се излъчи държавно управление и то да ръководи след изборите " - разяснява той.

Василев съобщи, че не познава Иво Прокопиев , за който настояват, че е архитект на " Продължаваме промяната ".

" Когато видите кои ще са ни претендентите - това ще е най-силното опровергаване ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР