Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се проведе през

...
Лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се проведе през
Коментари Харесай

Денков анонсира: Ще има лидерска среща между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за изглаждане на разминаванията

Лидерска среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се организира през идващите дни, с цел да се изгладят несъгласията. Това разгласи министър председателят Николай Денков, който също ще взе участие в диалозите, както и напомни, че всички назначения на министри, техните заместници и на регионални шефове се съгласуват с ГЕРБ-СДС, което бави процеса.

По думите на премиера договарянето на съдружно съглашение би лишило месеци наред:

" Надявам се да стигнем до ротация и работя доста настойчиво за това нещо. Да забележим дали, когато се смени министър председателят и химикалката е в другия министър-председател, дали и той ще има тази опция да бъде толерантен, както съм аз сега, с цел да търсим консенсус. С госпожа Мария Габриел работим доста добре, умерено, обсъждаме, само че и тя е подложена на доста сериозен напън от хора от средите на ГЕРБ ".

За новия пакет от военна помощ за Украйна министър председателят удостовери, че това което ще даде страната ни е аналогично на това от първия транш и ще се дава на стадии. Денков беше безапелационен, че страната ни е изпуснала преди 10 - 15 месеца някои от опциите България да получи заместващо въоръжение за армията:

" Бих споделил, че това отразява политиката на служебното държавно управление – то не се е интересувало по какъв начин да употребява тези благоприятни условия. Още по-ярък образец е опцията за включване на нашия военнопромишлен комплекс в произвеждане на снаряди с подобаващи вложения по натовски стандарти ".

Редовното държавно управление създава идея за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност в частта за затварянето на въглищните централи и мините от Маришкия басейн, с цел да се получи още тази година втори транш по проекта, само че това зависело и от приемането на нужните закони от Народното събрание. Искане за заплащането от страна на Европейска комисия би трябвало да се направи до края на септември.

Премиерът Николай Денков успокои, че работни места в района на Стара Загора няма да се губят

" Няма застрашаване на позициите на хората, които работят в ТЕ " Марица-изток " 2, тъй че занапред желая да им кажа, че обсъждаме разновидности, които са удобни за тях, тъй че сега се опитваме за няколко седмици безусловно да наваксаме това, което не е свършено доста месеци обратно ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР