Лидерска среща между Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов

...
Лидерска среща между Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов
Коментари Харесай

Лидерска среща спасява Бюджет 2023 и правителството


Лидерска среща сред Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов по неотложност откри излаз от обстановката с поддръжката за Бюджет 2023.

Водачите на ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България се събраха в Народното събрание часове, откакто депутатите от партията на Борисов бойкотираха предложенията на финансовия министър Асен Василев за приходната част на фиска във финансовата комисия на Народното събрание. Тя заседава до късно във вторник, а гласуването на закона за държавния бюджет за годината е през тази седмица в пленарната зала. Освен от ГЕРБ, които съуправляват с ПП-ДБ, и депутати от " ИТН " и " Възраждане " способстваха за това самият министър във вторник за съобщи, че към този момент не поддържа проектобюджета на страната.

Всички оферти на Асен Василев за приходните ограничения ще бъдат признати, а България ще има бюджет, който ще служи на българските жители, оповестиха след диалог Борисов, Петков и Иванов.

Иванов сподели, че е реализирано единодушие приходните ограничения да бъдат признати с дребна промяна - Василев оферираше наложително електронно заплащане за компаниите личен състав до 50 души. Новият вид е задължението да важи за сдружения с над 100 души личен състав.

" Бюджетът е политическият закон на едно сходно ръководство. Ако не се одобри бюджет, който е импортиран от финансовия министър Асен Василев, държавното управление пада. Затова през днешния ден си поставихме за цел да обсъдим дали това е по-доброто за България или да се опитаме да създадем отново компромис в името на България. Отстъпих за много неща, само че с цел да отидем на по-голямата цел за еврозоната и да не вдигнем в допълнение инфлацията, ще подкрепим това, което Асен Василев предлага ", съобщи Борисов.

Кирил Петков добави, че има единодушие сред ръководещите таванът за цените на тока и бизнеса да остане 200 лева " Това е антиинфлационна мярка, която ще остане, тъй че да сме сигурни, че влизаме в рамките, които се изискват от механизмите за оценка за еврозоната ", акцентира той.

Дискусиите на второ четене за Бюджет 2023 стартират в Народното събрание.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР