Лидерката в световната ранглиста при жени Ига Швьонтек се класира

...
Лидерката в световната ранглиста при жени Ига Швьонтек се класира
Коментари Харесай

Ига Швьонтек отрази мачбол и се класира за своя първи четвъртфинал на Уимбълдън

Лидерката в международната класация при дами Ига Швьонтек се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, откакто реализира сложна трисетова победа против олимпийската шампионка от Швейцария Белинда Бенчич.

По пътя си към триумфа полякинята отрази и два мачбола в края на втория сет, само че след това съумя да го измъкне, а в решителната част осъществя ранен пробив, с цел да постави точка на разногласието след 6:7(4), 7:6(2), 6:3.

Двубоят стартира по-добре за Швьонтек, която в първата част изглеждаше като по-опасната от двете тенисистки и даже имаше два сетбола в десетия гейм, които обаче пропусна. В последна сметка се стигна до тайбрек, който бе извоюван от Бенчич със 7-4 точки, с цел да поведе тя в резултата.

Във втория сет олимпийската шампионка от Токио 2020 имаше златна опция да отстрани международната №1, когато в 12-ия гейм тя поведе с 40:15 на сервис на Ига и получи два мачбола. 22-годишната полякиня въпреки всичко съумя да се измъкне от тежката обстановка, а по-късно взе и тайбрека със 7-2 точки, изравнявайки резултата в сетовете.

В решителната трета част Швьонтек имаше потребност от един единствен пробив, който пристигна в четвъртия гейм, с цел да поведе тя с 3:1 и до края на изпусна водачеството.

По този метод Ига Швьонтек за първи път в своята кариера се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, където ще играе против участващата с " уайлд кард " украинка Елина Свитолина. Бившата №3 в света реализира поврат против белорускинята Виктория Азаренка и я победи с 2:6, 6:4, 7:6(9).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР