Лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек ще играе за четвъртата

...
Лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек ще играе за четвъртата
Коментари Харесай

Швьонтек пак е на финал на Ролан Гарос

Лидерката в международната класация Ига Швьонтек ще играе за четвъртата си купа от Големия шлем. Полякинята победи 14-ата в схемата Беатрис Адад Мая след 6-2, 7-6(7) на полуфиналите в Париж. Успехът е 13-и подред за нея в Откритото състезание на Франция.

Швьонтек не загуби сет по пътя към финала, както го направи и при шампионската си 2020-а. В съботната борба за купата полякинята ще се изправи против Каролина Мухова. По-рано в трисетова борба. Любопитно е, че Мухова завоюва единствения мач сред тях до момента. Той беше през 2019-а в Прага.

Полякинята завоюва трофея в Париж и през 2022-а. Тя ще играе за трета купа във Франция едвам на 22-годишна възраст. Победата на Швьонтек, съчетана с провалянето на Сабаленка, осигуриха на полякинята първото място в ранглистата и след края на Ролан Гарос.

Иначе Швьонтек завоюва за 2:09 часа. От всичките 12 извоювани сета, през днешния ден тя беше най-близо до загуба. Световната номер 1 избави сетбол за Адад Мая в тайбрека. Освен това осемте изгубени гейма бяха най-вече за нея в шестте мача досега.

Адад Мая поведе с 5:3 точки в тайбрека и имаше късмет да го завоюва при 6:5, само че сбърка форхенд. В този сет бразилката водеше също по този начин с 3-1 гейма. Освен това пропиля и три точки за пробив при 4-4.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР