Лидерката в световната ранглиста Ашли Барти прекрати впечатляващата серия на

...
Лидерката в световната ранглиста Ашли Барти прекрати впечатляващата серия на
Коментари Харесай

Барти сложи край на серията на Мартич

Лидерката в международната класация Ашли Барти приключи впечатляващата серия на хърватката Петра Мартич от 16 следващи победи в трисетови мачове, откакто я надделя на четвъртфиналите на шампионата по тенис за дами в Ухан. Австралийката се наложи със 7:6(6), 3:6, 6:3 и по този метод се класира за шести път през сезона на полуфинали.

Носителката на трофея от " Ролан Гарос " играе за четвърта купа през годината, откакто завоюва на всички настилки и към този момент си обезпечи място във финалния шампионат на WTA в Шънчжън.

" Това беше моя цел още от началото на годината. Тя се реализира единствено с неизменност. Играх доста добре на шампионатите за Големия шлем и на няколко пъти доближих върхова форма. Случи се на разнообразни точки по света. Хубаво е да разчиташ на сходно неизменност ", изясни Барти.

Четвъртфиналът на Барти против Мартич не бе по никакъв начин елементарен за австралийката. Двете направиха общо 71 печеливши удара за два часа и 22 минути, само че Барти бе по-добра в най-важните моменти. Те си размениха по два пробива в първия сет и австралийката отрази разиграване за сета в тайбрека, с цел да го завоюва два сервиса по-късно. Тя отстъпи втората част след един единствен брейк, а в третия сет проби хърватката за 5:3. Мартич въпреки всичко оказа опозиция в идващия сервис-гейм на Барти, само че австралийката затвори срещата с третия си мачбол.

Petra martic beaten 6-7 6-3 3-6 by Ashleigh barty in the quarterfinals of the wuhan open #martic #defeated #quarterfinal #WuhanOpen ( Getty ) pic.twitter.com/pMW2p72OpD
— Phil (@tennis_phil) September 26, 2019
" Това бе мач от най-високо равнище. Може би беше един от най-хубавите, които съм играла в последно време ", съобщи Барти, която си обезпечи още седмица на върха в ранглистата поради загубата на Каролина Плишкова в третия кръг. Самата австралийка ще играе за място на финала против защитавата купата си Арина Сабаленка, която я надделя предходната година. " Беше вманиачен мач сред две положителни тенисистки. Беше вманиачен за гледане и вманиачен за играене ", заключи Сабаленка дуела с Барти.

Иначе тенисистката от Беларус преодоля четвъртфиналите с 6:3, 1:6, 6:1 против Елена Рибакина от Казахстан и по този метод усъвършенства салдото си в Ухан до 10-0. Следващото затруднение обаче е лидерката в международната класация за дами Ашли Барти.

Двукратната шампионка Петра Квитова също откри място на полуфиналите след победа за 73 минути против украинката Даяна Ястремска. Чехкинята завоюва с 6:2, 6:4 и на полуфиналите ще срещне американката Алисън Риски. Тя победи Елина Свитолина с 6:1, 6:3. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР