Лидерката в женската ранглиста на WTA Ига Швьонтек (Полша) започна

...
Лидерката в женската ранглиста на WTA Ига Швьонтек (Полша) започна
Коментари Харесай

Ига Швьонтек започна сезона на тревни кортове с победа на турнира в Бад Хомбург

Лидерката в женската класация на WTA Ига Швьонтек (Полша) стартира сезона на тревни кортове с победа в три сета на тенис-турнира в Бад Хомбург. Полякинята изоставаше с един сет, само че съумя да преодолее съпротивата на финалистката от Уимбълдън 2022 Татяна Мария с 5:7, 6:2, 6:0 и се класира за втория кръг.

Това е осма поредна победа за Швьонтек и от началото на годината тя има баланс от 36 победи и едвам 6 провали. Участието й е дебютно в Бад Хомбург и идва две седмици след втората извоювана купа на Ролан Гарос. Тя стартира мача с ранен пробив и решително поведе с 3-1 гейма в началния сет. Но в осмия гейм при свое подаване и 40:30 тя внезапно загуби темп, позволи пробив, по-късно още един в последното разиграване за частта и към този момент изоставаше в сетовете. В тези моменти Татяна Мария сподели някои отлични осъществявания от бекхенд и се възползва оптимално от грешките на лидерката в женския тенис сега.

Въпреки че преди пет години завоюва купата на Уимбълдън при девойките, за Швьонтек тревните кортове остават най-трудната настилка и тя към момента не е печелила купа. Но като че ли след паузата си научи урока и от този миг до края на мача даде едвам два гейма на германката, повеждайки с 3:1, последвано от втори пробив и 5:1.

В края на срещата статистиката показваше извоювани 82 % от първи сервис и 31 от 46 вероятни от втори, както и нито една позволена опция за пробив във втория и в третия сет.

Следващата й съперничка е Джил Тайхман от Швейцария, която започва с триумф над Клеър Лиу (САЩ) с 3:6, 6:3, 6:4.



Номер 5 в схемата на шампионата Бианка Андрееску (Канада) имаше много напрегнати моменти, само че в последна сметка съумя да се оправи с играещата с уайлдкард Сонай Картал (Великобритания) с 6:2, 3:6, 7:5 за 2 часа и 27 минути. За някогашната шампионка от Откритото състезание на Съединени американски щати това е втора победа в трети шампионат на трева през последния месец. Тя стигна втори кръг в Хертохенбош, само че отпадна още на старта в Берлин.



В други срещи от първия кръг Катерина Синиякова победи италианката Елизабета Кочарето с 6:3, 6:4, а американката Ема Наваро се оправи с Надя Подороска (Аржентина) с 6:2, 6:0.

фотоси Българска телеграфна агенция





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР