Лидерката на опозицията в Беларус заяви днес, че според нея

...
Лидерката на опозицията в Беларус заяви днес, че според нея
Коментари Харесай

Опозицията в Беларус се надява, че руските неуспехи ще разклатят властта на Лукашенко

Лидерката на опозицията в Беларус съобщи през днешния ден, че съгласно нея съветските военни неуспехи в Украйна могат да разклатят властта на беларуския президент Александър Лукашенко, съобщи Асошиейтед прес.

" Имаме една разсеяна Русия, която ще загуби тази война. Тя няма да може да поддържа Лукашенко с пари и военна поддръжка, както през 2020 година ", сподели Светлана Тихановска по време на конференция по сигурността във Варшава, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тихановска избяга в Литва, откакто съдружникът на Русия Александър Лукашенко разгласи победа на оспорваните избори през 2020 година, които на запад се смятаха за фалшифицирани, и които мнозина считаха за извоювани от опозиционната лидерка.

Стотици беларуски доброволци са подкрепили украинските сили при неотдавнашното освобождение на украински територии, съобщи Тихановска.

" Докато приказвам, беларуски батальон е част от контраофанзивата на Украйна, принуждавайки нашествениците да се отдръпват. Всички разбираме, че скоростта на измененията на украинския фронт основава нови благоприятни условия за Беларус. А те се движат движат толкоз бързо ", съобщи тя на Варшавския конгрес за сигурност.

" Стискаме палци на нашите военни доброволци в Украйна. Петнадесет от тях към този момент изгубиха живота си. "

Русия е изправена пред все по-големи неуспехи в Украйна, защото украинските сили завземат от ден на ден територия в източните и южни елементи от страната - райони, които Москва бе декларирала, че стреми да анексира.

Тихановска приветства беларуските поддръжници на украинската опозиция, които при започване на войната направиха бойкот на железопътната система в Беларус, с цел да попречат на съветските сили да атакуван Украйна, и съобщи, че беларусите ще продължат да се опълчват на войната, както могат.

" Саботажите през февруари и март могат да се повторят още веднъж, макар че хората, извършващи тези саботажи, могат да бъдат осъдени със гибел ", съобщи беларуската опозиционна лидерка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР