Лидерката на Хонконг Кари Лам се извини днес за действията

...
Лидерката на Хонконг Кари Лам се извини днес за действията
Коментари Харесай

Лидерката на Хонконг се извини на обществото за действията си около законопроекта за екстрадицията

Лидерката на Хонконг Кари Лам се извини през днешния ден за дейностите си във връзка със противоречивия законопроект за екстрадиция в континентален Китай, провокирал невиждани всеобщи митинги в самостоятелната китайска територия, който тя през вчерашния ден бе принудена да отсрочи за неопределен срок, съобщи Ройтерс.

Тя предприе този невиждан ход след днешната голяма протестна акция, при която стотици хиляди стачкуващи, облечени в черно, настояха Лам да се отдръпна от ръководството.

Говорител на държавното управление направи изказване, че неприятна работа на органите на властта по въпроса за законопроекта е довела до "значителни брожения и разногласия в обществото, причинявайки отчаяние и тъга ". Затова Лам "се извинява на народа на Хонконг и дава обещание по най-искрен и преклонен метод да одобри рецензията и да извърши усъвършенствания в служенето на обществото ", се споделя в изказването.

Улиците, площадите и свободните пространства на финансовия център се трансфораха в море от черно, залети от многохилядното голям брой през днешния ден, дало за следващ път тези дни израз на гнева си от законопроекта и от метода, по който управляващите се пробваха да смажат митингите.

Основно искане на днешния митинг, ден откакто Лам замрази законопроекта, бе тя да подаде оставка. Някои от участниците носеха бели карамфили, а други издигаха афиш с надпис "Не стреляйте в нас, ние сме хонконгци " - апел към полицията, която употребява гумени патрони и сълзотворен газ против стачкуващите в сряда, при което пострадаха над 70 души.

"Днес митингът е доста по-голям, има доста повече хора ", сподели един от участниците

Приветствени крясъци се разнесоха измежду множеството, когато деятелите настояха с мегафони Лам да се отдръпна, а думата "оставка " отекна над почернелите от народ булеварди. Протестиращите също скандираха "Преследвайте черните служители на реда ", визирайки възмущението си от от досегашните дейности на пазителите на реда, които мнозина считат за прекалено потребление на мощ.

Макар че отстъплението на Лам бе трагично, за мнозина от нейните съперници замразяването на законопроекта не е задоволително. Днес протестиращите упорстваха той въобще да бъде отдръпнат, а Лам да си върви.
"Ние желаеме да притиснем нашето държавно управление, тъй като (те) не дадоха отговор на нашия първи митинг, - сподели Айси Танг, преди малко приключил университет в Хонконг. - И по тази причина идваме за повторно, надявайки се, че този път (Лам) ще чуе. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР