Лидерката на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси

...
Лидерката на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси
Коментари Харесай

Лидерът на демократите в САЩ Нанси Пелоси държа 8-часова реч в защита на имигрантите

Лидерката на демократическото малцинство в Камарата на представителите Нанси Пелоси произнесе рекордно дълга, 8-часова тирада, с цел да призове за промяна на имиграционното законодателство, защитаваща младите незаконни имигранти в Съединените щати.

77-годишната Пелоси взе думата от трибуната на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати в 10:04 ч. (17:04 ч. наше време) през вчерашния ден и завърши речта си чак в 18:11 ч. през вчерашния ден (1:11 ч. наше време днес).

Тя остана права от самото начало и не спря да приказва, като се изключи спорадични спирания за вода.

Предишният връх за най-дълга тирада в Камарата на представителите датира от 1909 година, когато конгресмен е приказвал 5 часа и 15 минути.

Процедурните правила разрешават на Пелоси, като водач на опозицията, да приказва колкото си пожелае. За сметка на това в Сената, всички 100 членове на горната камара на Конгреса, имат това право.

Рекордът за най-дълга тирада в Сената надвишава 24 часа. Докато сенаторите постоянно обуват маратонки за такива маратонски речи, Пелоси остана на високи токчета.

Пелоси искаше да принуди ръководителя на Камарата на представителите, републиканеца Пол Райън, да включи спор за имиграцията в дневния ред на съвещанието. Той обаче не извърши нейното предпочитание.

След края на речта си Пелоси бе приветствана и прегърната от свои сътрудници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР