Лидерката на БСП вкара и ВМРО в новата политическа сглобка,

...
Лидерката на БСП вкара и ВМРО в новата политическа сглобка,
Коментари Харесай

Нинова готви нов „фронт“ със Стефан Янев, но без Григорова, Първанов, Манолова и Дончева

Лидерката на Българска социалистическа партия вкара и Вътрешна македонска революционна организация в новата политическа сглобка, само че те не се явили на съответната колекция в София

" Днес организираме среща с 16 партии, с които си сътрудничихме на локалните избори. Това са партии от левия набор, център и патриотични обединения. “ Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  пред кореспонденти във връзка въпросната среща в столичен хотел. „ Преди изборите си поставихме цел дружно да променим досегашния модел на ръководство на ГЕРБ и постигнахме положителни резултати. “

Нинова посочи, че това са партии, с които Българска социалистическа партия има определени кметове и общински съветници и с които образува болшинства в общинските препоръки по места.

" Тоест това към този момент е изпитано партньорство. Стъпвайки на този добър опит, сме се събрали да беседваме по какъв начин да го продължим това партньорство, по какъв начин да създадем един огромен фронт - ляво-център-патриотичен. Първата ни съответна тематика е бюджетът, по какъв начин да си сътрудничим по тази тематика, какви оферти да създадем като парламентарно показана партия ", добави Нинова.

Според нея на срещата са били и представители на Вътрешна македонска революционна организация. Това обаче бе опровергано от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Всъщност Вътрешна македонска революционна организация са били поканени, само че не се отзовали.

На сбирката през днешния ден е участвал и Атанас Зафиров, който като заместник-председател на Българска социалистическа партия по съдружната политика приветствал представители на " Български напредък ", Партия на зелените, Политическа партия " Свобода ", Политически клуб " Тракия ", Политическа партия " Българската левица ", Политическа партия " Правото ", Политическа партия " Български социалдемократи ", Политическа партия " Нова зора ", Политическа партия " Българската пролет ", Политическа партия МИР, Политическо придвижване " Социалдемократи ", " Движение за обществен хуманизъм ", Политическа партия " Съюз за отечеството ", ПК “Екогласност ”, ПД “Социалдемократи ”, както заяви пресцентърът на Българска социалистическа партия.

Това са 15 обединения. 16-ата евентуално е самата Българска социалистическа партия.

Според Нинова на събирането през днешния ден имало и „ няколко аграрни сдружения “. Кои са те, не стана ясно.

Прави усещане обаче наличието на партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев „ Български напредък “. Тя бе част от 48-ото Народно заседание, само че не съумя да прескочи бариерата за актуалното.

След въпрос дали са поканили представители на „ Левицата “, Корнелия Нинова отговори : „ Не, не сме поканили „ Левицата “. На тези избори те в множеството региони се явиха като наши съперници. Даже освен това – използваха наши фрагменти, бъркаха се в наши структури. Така беше в Шумен, в Сливен, Смолян, Видин и сякаш бяха съсредоточили акцията си повече против Българска социалистическа партия, в сравнение с да я подчинят на общата ни цел против модела ГЕРБ. “

Припомняме, че в коалиция „ Левицата “ са АБВ на Георги Първанов и Румен Петков, „ Движение 21 “ на Татяна Дончева и „ Изправи се България “ на Мая Манолова.

А след запитване – през днешния ден поканена ли е била Ваня Григорова , Нинова сподели: „ Тя не е член на Българска социалистическа партия, нито е представител на партия. “

„ Събираме партии, а не обособени хора “, добави лидерката на соцформацията.

Припомняме, че Ваня Григорова на локалните избори пред няколко седмици бе издигната за кмет на София, в това число от Българска социалистическа партия, и стигна до балотаж, който бе извоюван с дребна разлика от Васил Терзиев. Резултатът на Григорова бе впечатляващ. Тя обаче бе номинирана по самодейност на столичната организация на Българска социалистическа партия, с която Нинова е в не изключително положителни връзки. В столицата в обединението към Ваня Григорова бе и „ Левицата “.

Григорова сега е консултант в Столичния общински съвет (СОС). Спекулира се, че тя може да се опита да овладее Българска социалистическа партия от вътрешната страна или да сътвори нова политическа мощ в лявото пространство. Направи усещане, че незабавно след изборите и даже по време на предизборната акция Ваня Григорова влезе в неприсъствен спор с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. След вота Григорова бе атакувана обществено от хора от обкръжението на Нинова.

Последната оглави Българска социалистическа партия през 2015 година Оттогава обединението към соцпартията се преформатира няколко пъти. Към момента в Народното събрание тя се назовава „ Българска социалистическа партия за България “ и се е свила до три партии – Българска социалистическа партия, „ Екогласност “ и „ Тракия “.

Дали Нинова ще я разшири още веднъж за идващите избори, следва да разберем.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР