Лидерката на БСП в оставка Корнелия Нинова ще е новият

...
Лидерката на БСП в оставка Корнелия Нинова ще е новият
Коментари Харесай

БОМБА В ПИК! СРС-та от разговори на Корнелия Нинова с олигарха Краси Фронтиера: Мерси, Кори! Прокуратурата й повдига обвинение

Лидерката на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова ще е новият вицепремиер на България и министър на стопанската система. Това звучи като анекдот в подтекста на серия от кавги, свързани с Нинова и присъединяване й в стопанската система през годините.

След като по Костово време Корнелия разкости външнотърговския колос " Техноимпекс " в качеството си на синя комисарка, някогашната следователка лъсна и в СРС-афера с олигарха Красимир Георгиев - Фронтиера. Това се случи при ръководството на Тройната коалиция с министър председател Сергей Станишев. Там Нинова бе зам.-министър на стопанската система.

Припомняме обява в ПИК от 2019 година, когато законни СРС-та с Нинова бяха изпратени на пощата на организацията ни от наш четец.
свързани новини138716преди 20 часа
Ето какво написа той:

" През 2007 година шефът на Националното разследване Ангел Александров разкри, че " дългият инкасатор " Румен Овчаров и неговият артикул Корнелия Нинова са покровителствали олигарха Красимир Георгиев (един от най-близките другари на Овчаров по това време) и компанията му „ Фронтиер “, която години наред „ консултираше “ всички златни планове в енергийната система.

Името на Корнелия Нинова бе забъркано директно в абсурда след разкритията на проверяващите органи, че тя безусловно е инструктирала Георгиев какво да приказва при разпитите му, които бяха провеждани от следователката Шарланджиева (също с повдигнати обвинявания след аферата). Органите на реда засякоха десетки диалози сред Корнелия Нинова и Красимир Георгиев. Включително и СМС с текст: „ Твоята другарка е фантастична “ – по адрес на следовател Шарланджиева.

Или с други думи – Корнелия Нинова е била медиатор сред разследван предприемач и проверяващия го следовател. Казват го прокурорите, не аз. Именно представителите на държавното обвиняване разкриха съществуването на 1000 страници диалози и есемеси сред Нинова и Шарланджиева.

Изпращам ви факсимилета от въпросните диалози, добити от службите посредством използване на специфични разследващи средства. Тъй като самите диалози са над 1000 страници, адресирам най-хубавото, без да се разгръщам по опитите на Овчаров, Нинова и Красимир Георгиев да откраднат за себе си апетитни браншове от българската стопанска система.

През септември 2005 година, напълно ненадейно, от квотата на Българска социалистическа партия мрачно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам.-министър на стопанската система и енергетиката в мегаминистерството на Румен Овчаров, който е зам.-председател на Българска социалистическа партия и ръководител на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.

След като през 1997 година цялата се е боядисала в мрачно синьо и сграбчва тлъстия кокал, през 2005-а, без някой да забележи, Нинова ловко се пребоядисва в мрачно алено и отново захлебва под крилото на Румен Овчаров.

Когато през 2005 година тройната коалиция след доста пазарлъци сформира държавно управление, в схемата за Овчаров няма място като вицепремиер. За отплата особено за него се основава едно „ суперминистерство” - на стопанската система и енергетиката. Овчаров, като министър на стопанската система, поема контрола на апетитното, само че и взривоопасно дружество „ Булгартабак” дружно с доста други огромни държавни предприятия. Той също ще реализира контакт с огромните задгранични вложители. А като енергиен министър дава отговор за извънредно значими национални, наднационални и даже геополитически обекти, където ще се договаря не за милиони, а за милиарди.

В мегаминистреството на Румен Овчаров, ненадейно за доста висши и заслужили партийни деятели, от квотата на Българска социалистическа партия за зам.-министър на стопанската система и енергетиката е избрана Корнелия Нинова.

Тя също е натоварена с доста съществени задания – отговоря за външно-икономическите връзки; държавния резерв; търговията с оръжия; споразуменията, свързани с доставки на армията. Нинова е началник и на две стратегически предприятия – „ Международен панаир” Пловдив и ”Булгартабак Холдинг”, който e прочут като „ Бастилията” на Движение за права и свободи. След време холдингът ще се трансформира в ябълката на раздора и за малко не обръща колата на тройната коалиция.

Скоро след назначението й Корнелия Нинова се трансформира в най-доверения асистент на Румен Овчаров – дясната ръка на министъра.

В началото на май 2007 година се разкриват огромните злоупотреби в „ Топлофикация” София. За сдружението дава отговор министерството на Овчаров. Следствието стартира следствие на Валентин Димитров – тогавашен началник на сдружението, за заграбване и пране на пари в изключително огромни размери. В процеса на следствието се схваща, че е забъркан и Румен Овчаров.

Оказва се, че следователката, която води следствието на Валентин Димитров – Татяна Шарланджиева, е другарка на зам.-министъра Корнелия Нинова още от времето, когато Нинова е работила в следствието. Разбира се, Нинова употребява тази непосредственост и стартира да демонстрира огромен интерес към следствието.

Директорът на Националната следствена работа Ангел Александров, като схваща за това другарство и за интереса на Нинова към следствието, стартира да изнудва Шарланджиева. Притиска я да желае от Корнелия Нинова разнообразни услуги – документи, които уличават шефа на „ Булгартабак” холдинг Христо Лалчев. После желае 150 хиляди $, които Нинова можела да обезпечи от „ Булгартабак”. Трябвало да окаже и подпомагане за хазартен лиценз на компанията „ Дилот” и да помогне в освобождението на близо 100 хиляди тона пшеница от Държавния запас.

След като Нинова не извършва настояванията, открадват колата й, като й оставят записка „ да би спокойно стояла, не би знамение видяла”. Освен служебната кола открадват и персоналната й, влизат в жилището й и изземат протоколи от съвещанията на УС на „ Булгартабак”.

Открадната също е колата и на шефа на работа „ Икономически престъпления” в следствието – Зоя Иванова, шеф на Шарланджиева. Иванова също била принуждавана от Ангел Александров да желае нерегламентирани услуги от зам.-министър Нинова. Двете следователки, пострадали от Александров, се оплакват, след което последва искане за тяхното дисциплинарно уволняване.

Междувременно оказва се, че следовател от София е разпитвал над 20 души в Банско за парцел на компанията „ Банско пропъртис 2”, която се ръководи от Красимир Георгиев, огромен предприемач, един от главните притежатели в мощната икономическа формация „ Фронтиер”.

Следствието е разкрило, че в сдружението „ Банско пропъртис 2” взе участие и 82 годишната баба Цеца – майка на следствия Валентин Димитров, дружно с предприемача Красимир Георгиев. Последният е състудент на Овчаров и някогашен съучастник на брачната половинка му.

Записани са над 1000 страници диалози и SMS-си, които разкриват, че медиатор сред Красимир Георгиев и следователката Шарланджиева е Корнелия Нинова. Двете са разговаряли между тях и със следствения Георгиев преди всеки разпит. Така показанията на Георгиев – очевидец по делото за пране на пари от Валентин Димитров, са били авансово нагласявани.

След един от следващите разпити Красимир Георгиев пратил на зам.-министърката известието: „ Твоята другарка е фантастична.” Има се поради следователката Шарланджиева.

Заради подслушаните и записани диалози прокуратурата е повдигнала обвиняване против Корнелия Нинова и следователката Шарланджиева.

Не е загадка, че „ Фронтиер” симпатизира и спонсорира Българска социалистическа партия, по тази причина и същинският напредък на кръга стартира с идването на Столетницата на власт. За две години при ръководството на тройната коалиция „ Фронтиер” и обвързваните с него компании се утвърждават като едни от най-сериозните играчи в енергетиката, строителството и продажбата на парцели.

Една от версиите за разразилия се скандал е, че в ламтежа за повече власт, кръгът „ Фронтиер” нарушава одобрените салда, разпределени сред огромните групировки. Те вземат решение да покажат силата си и да дадат урок на Овчаров. Той изгърмява с персоналния автограф на Станишев, само че също по този начин гръмва и бушонът Корнелия Нинова – дясната му ръка.

Разбира се и на нея ще се хвърли избавителен пояс, като на Овчаров. Задкулисните водачи в никакъв случай не оставят своите хора да се удавят.

„ Аз съм по-лесна цел от Румен Овчаров, тъй като съм по-ниска, по-млада, с по-нисш сан в партията и ръководството и за това натискът е ориентиран към мен”, споделя тогава Корнелия Нинова от народен ефир.

Една такава декларация от страна на Корнелия Нинова приказва освен за високо самочувствие, само че и за това, че е неуязвима и че има несъмнено място във високите орбити на социалистическата партия, веднага като не е във властта. И бъдещето го удостовери.

Румен Овчаров е освободен от министерския си пост, само че резервира партийния, депутатското място и виновни позиции в Народното събрание. И както в доста други случаи, отново се намира някой мистериозно да подхване Корнелия Нинова и да стартира да я тегли нагоре.

Първо, резервира огромната хапка „ Булгартабак”. След това става народен представител, изпреварвайки доста други заслужили социалисти, след това - представител на партията, секретар на Висшия съвет на Българска социалистическа партия. След като финтира по правилник предшествениците си Станишев и Миков, Нинова сполучливо стартира да „ демократизира “ партията. Нейни безспорни триумфи са президентът Румен Радев, отстраняването на „ старите “ в Българска социалистическа партия и избирането й за зам.-председател на Социнтерна.

Легенда:

Красимир Георгиев - 0888 33 33 13

Корнелия Нинова - 0887 96 92 45, 0889 30 05 70

Татяна Шарланджиева - 0888 41 05 50 "

Страниците, които ни изпраща читателят, разкриват шокиращи диалози, до момента единствено загатвани в стенограмите, които ПИК разгласява неотдавна (ВИЖТЕ В „ ОЩЕ ТЕМАТА”). Ето и самите диалози.
















































СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР