Лидерката на БСП Корнелия Нинова попита ГЕРБ как ще се

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова попита ГЕРБ как ще се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към ГЕРБ: Как ще се разберем за еврото и Украйна?

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова попита ГЕРБ по какъв начин ще се схванат по две тематики - бързото влизане в еврозоната и даването на оръжие за Украйна. Това тя съобщи на срещата сред управленията на двете партии.

" Трябва да има работещо държавно управление и парламент. За нас преди всичко е бюджетът.

Има смяна в метода към това кабинетът да е по-скоро експертен, в сравнение с политически. Имаме разлики за бюджета.

Не споделяме, че дефицитът би трябвало да е под 3% за в този момент и незабавно да се влезе в еврозоната. Това значи внезапно рязане на разноски в обществената сфера. Тази фиксация в приемането на еврото няма по какъв начин да стане, изключително за сметка на най-бедата страна в Европа ", сподели Нинова.

Тя напомни, че някои закони по Плана за възобновяване и резистентност още не са написани.

" Нямаме разлики по това, че България би трябвало да влезе в Шенген. Сменяме Гешев, с цел да сложим Пешев, не е сериозна правосъдна промяна ", сподели още Нинова.

Тя поздрави Бойко Борисов за това, че евродепутатите на ГЕРБ не са дали своят вот " за " Истанбулската спогодба.

" Доставянето на оръжие за Украйна. Трябва да се мисли. Ние няма да отстъпим от това страната да не изнася оръжие за Украйна. Нашата партия през цялата си история се бори за мир. Не знам по какъв начин ще го решим този въпрос ", сподели още Нинова.

Тя сподели, че не може да даде през днешния ден отговор на ГЕРБ дали биха подкрепили тяхната концепция за експертно праивителство за една година. Утре ще се свика националния съвет и ще стартира допитването до членовете на Българска социалистическа партия.

Мария Габриел отговори, че има вид дефицитът да е под 3%, без да се режат обществени разноски. А във връзка с Украйна тя напомни, че не се предлага коалиция и всяка партия резервира идентичността си. Нинова обаче съобщи, че това не е правилно.

" Всяка партия да си резервира идентичността, само че държавното управление да прави нещо друго ние не одобряваме. На секундата ще се оттеглим ", сподели още Нинова.

От Движение за права и свободи, с които ГЕРБ ще се срещне малко по-късно, към този момент обявиха, че биха подкрепили държавно управление с първия мандат. Ключът към болшинство от над 121 обаче се държи от Българска социалистическа партия с нейните 23-ма депутати. Ако Българска социалистическа партия не поддържа първия мандат, то болшинство няма да има, даже с поддръжка от " ИТН ". ГЕРБ и Движение за права и свободи общо имат 105 депутати, дружно с " ИТН " стават 116.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР