Лидерката на БСП Корнелия Нинова окончателно скъса с Промяната“ и

...
Лидерката на БСП Корнелия Нинова окончателно скъса с Промяната“ и
Коментари Харесай

Нинова гневна на „Промяната“ и ДБ

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинитивно скъса с „ Промяната “ и Демократична България. Тя упрекна двете обединения, че създавали нервността към връщането на хартиената бюлетина, плашат народа с митинги и контрапротести, отхвърлят да гласоподават значимите за хората обществени тематики и са се самопровъзгласили за проевропейските партии на България, до момента в който работят не като такива, написа „ 24 часа “.

Не се усещаме никаква коалиция на реванша. Предупредихме, че тук ще има плаващи болшинства и политическа неустойчивост. По една тематика има едно болшинство, по друга – друго. Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на обвиняванията от съпредседателя на Демократична България Христо Иванов на брифинг в Народното събрание. „ Днес си разрешиха да лепят етикети статукво на партиите, които вършат промени в ИК, и да се гнусят от тази обстановка. Не се гнусят да гласоподават със статуквото ГЕРБ и Движение за права и свободи за оръжия за Украйна, контракт за нови самолети. Значи не е проблем да слагат пред риск да ни въвличат във войната, само че е статукво, когато Българска социалистическа партия гласоподава с тях по други закони “, ядоса се тя на обвиняванията от Политическа партия и Демократична България.

Нинова се възмути от високия звук и лепенето на етикети. „ Призоваваме всички да се успокоим и да взимаме рационални решения с рационални причини. Щеше да е хубаво, в случай че с подобен жар спорехме за минималната заплата и детските надбавки “, разяснява тя. Според нея начало на истеричния звук задали Демократична България и Политическа партия с декларацията си от по-рано. „ Партиите, които си залепиха етикети за проевропейски и демократични, оспорват европейската народна власт. Ако питате нас, днешната вест е предлагането на Българска социалистическа партия Народното събрание да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген, декларация до всички страни “, опита да пренасочи вниманието от кодекса към други тематики Нинова. И акцентира, че декларацията е била призната без гласовете на Политическа партия и Демократична България, „ по този начин посочилите се проевропейски партии “.

Българска социалистическа партия са гневни, че в обществената комисия по предложение на „ Промяната “ е отпаднало гледането на Закона за фамилни помощи за деца. Великата обществена стратегия, оферти за поддръжка на деца, всичко това се самоопроверга с това гласоподаване, счита Нинова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР