Лидерите от ПП и ДБ по-рано днес лансираха своите изходни

...
Лидерите от ПП и ДБ по-рано днес лансираха своите изходни
Коментари Харесай

Да, България с 12 условия към ГЕРБ-СДС

Лидерите от Политическа партия и Демократична България по-рано през днешния ден лансираха своите изходни позиции за договарянията. Това стана на националната конференция на " Да, България " - групировката е част от Демократична България. Делегатите на конференцията се оповестиха срещу плаващите болшинства и желаеха да се контракти " обвързано болшинство " сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Този механизъм за взимане на решения значи изключване на поддръжка за някои решения от останалите парламентарни групи. Поставят общо 12 условия, свързани със правосъдната власт, битката с корупцията и присъединението към еврозоната. Конференцията реши още " Да, България " да се присъдени към Европейската национална партия - европейското партийно семейство, от което е част и ГЕРБ.

12 условия за продължение на ротацията сложи " Да, България " - един от участниците в ръководството, към сътрудниците си в обединяването Демократична България. Делегатите на Третата национална конференция на партията гласоподаваха договаряне на обвързано болшинство сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, в резолюция за настоящата политическа конюнктура и нуждата от образуване на антикорупционно болшинство.

" Ние слагаме на напред във времето промените, които да бъдат осъществени и да бъде подложен и да бъде написан документ, в който ясно да бъдат написани промените и механизъм за взимане на решения ", сподели Надежда Йорданова, " Да, България ".

Още при започване на конференцията бяха направени поръчките за договарянията с ГЕРБ-СДС. Здрав разсъдък и отговорност, както и първо разискване на промените, а след това имената и министерските постове. Христо Иванов отбрани финансовия министър Асен Василев, за който.

" Името на финансовия министър сега е Мистър Еврозона. Месеци преди влизането в еврозоната, което чакаме с помощта на напъните на Асен Василев, два прозореца да се съединят на политическата воля на Европа и на икономическите индикатори, да сменяме индивида, който е докарал напъните до тук, граничи със необичайно политическо държание ", акцентира Христо Иванов, водач на " Да, България ", съпредседател на ПП-ДБ.

А изявление на госта на конференцията Кирил Петков, провокира остра реакция от ГЕРБ.

" Сега, в случай че на частен диалог говорите с кметовете на ГЕРБ и им кажете: Искате ли да върнем господин Горанов назад, той да ви направи бюджета, или желаете още един бюджет от същия, дето в този момент ви се случи? Тихичко, не пред публика, айде някои от тях, да не ги упрекваме всичките, споделиха: По никакъв метод не желаеме да се връщаме към остарялата система ", съобщи Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ.
Кметове на ГЕРБ дадоха отговор с позиция, че това са посредствените опити да се внесе разделяне в най-голямата политическа партия в България и то часове преди договарянията. Те показаха, че в ГЕРБ няма лагери, групи, разделения.

Голямата вест от конференцията е решението партията, където са ГЕРБ-СДС и ДСБ - с над 530 гласа " За ". Малко над 30 са гласовете за АЛДЕ.

" Да, България " е дясноцентристка партия и мястото й е при други десноцентристи като нас. Ние сме мощно проевропейска партия и естественото ни място е в ЕНП. Моето персонално очакване е, че евентуално ще се явим дружно с Политическа партия ", изясни Стефан Тафров, посланик и член на управлението на " Да, България ".

Критики към управлението на партията насочиха с писмо преди ден от вътрешната съпротива във групировката в лицето на кръга " Девети декември ", само че въпросът е отвън дневния ред. Промени в този момент няма да има.

" Настоящата конференция не е отчетно-изборна. Тя има за цел да приготви партията за това, че след една година ще е постоянната отчетно-изборна конференция, на която ще се изберат новите управителни органи на партията ", сподели Христо Иванов, водач на " Да, България ", съпредседател на ПП-ДБ.

На конференцията ръководителят на ДСБ прикани да не се позволен остарели неточности и акцентира, че България има потребност от обединени евроатлантически сили.

" Когато сме били разединени, тъмните сили са ни дърпали към азиатския абсолютизъм. За да не допуснем в този момент, в този миг още веднъж да потекат съветските потоци, тъй като в последните години това нещо се случваше ", акцентира ген. Атанас Атанасов, съпредседател на ПП-ДБ.

Предстои да се вземе решение ще се явят ли дружно на европейските избори Политическа партия и Демократична България.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР