Лидерите от Г-7 ще споделят информация помежду си и ще

...
Лидерите от Г-7 ще споделят информация помежду си и ще
Коментари Харесай

Страните от Г-7 ще си сътрудничат срещу вредни намеси в избори

Лидерите от Г-7 ще споделят информация между тях и ще работят с интернет снабдители и обществени медии за разстройване на външна интервенция в избори в страните им, се споделя в проектодокумент на срещата на върха на групата в Канада, съобщи Ройтерс. Освен това Съединени американски щати, Канада, Япония, Франция, Германия, Англия и Италия ще обезпечат бистрота на финансирането на политическите си партии и на политическите реклами, изключително в предизборни акции.

 
В текста наподобява се имат поради изказванията на Съединени американски щати и някои страни от Европейски Съюз, че Русия се е намесвала в техни избори. Москва отхвърля да е правила това.
 
Междувременно президентите на Франция и Съединени американски щати Еманюел Макрон и Доналд Тръмп оповестиха прогрес в договарянията си по търговията и други тематики на втората си двустранна среща по време на срещата на върха на Г-7 в Канада, без обаче да загатват доближаване на позициите по митата върху стоманата и алуминия, предадоха Франс прес и ДПА.

 Страните от Г-7 ще си сътрудничат против нездравословни намеси в избори БГНЕС

" Започнахме да обсъждаме настоящи тематики като търговията и това разреши да се разсеят доста възможни недоразумения. Има воля да работим, да напредваме дружно ", съобщи Макрон при започване на срещата си с Тръмп. " Нещата на тази среща на върха на Г-7 бележат прогрес ", означи френският президент. Той добави, че диалозите на форума са откровени, само че вижда " подготвеност от всички да се реализира съглашение и да има метод, който да е печеливш за всички ".-->
 
След края на първата работна сесия на срещата на върха на Г-7 френски формален представител съобщи, че Европейски Съюз и Съединени американски щати ще стартират експертни диалози по търговията до две седмици, отбелязва Ройтерс. Белият дом заяви, че двамата президенти са разискали търговията, Иран и идната среща на върха на Тръмп със севернокорейския водач Ким Чен-ун, съобщи Асошиейтед прес.
 Страните от Г-7 ще си сътрудничат против нездравословни намеси в избори БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР