Лидерите от Г-7 подкрепиха в неделя разработен от финансовите им

...
Лидерите от Г-7 подкрепиха в неделя разработен от финансовите им
Коментари Харесай

Г-7 се обедини за глобален минимален данък печалба

Лидерите от Г-7 поддържаха в неделя създаден от финансовите им министри реформен план за за битка против данъчната конкуренция сред страните. В заключителна декларация след тридневна среща на върха във Англия те се произнасят за " по-справедлива международна данъчна система ", предадоха международните организации.

Преди срещата се разясняваше, че задачата е минималният налог да е най-малко 15%.

Участниците във форума се ангажират да ускорят битката с климатичните промени, поставяйки си като цел до 2030 година да бъдат съкратени с 50 на 100 излъчванията на карбонов диоксид от страните им и да бъде увеличено финансирането на разрастващите се страни.

Държавните ръководители от обединяването приканват Русия " да спре дестабилизиращите си дейности ", в това число намесите, да зачита човешките права и " да потърси сметка " от виновниците за хакерски атаки от нейна територия.

" Призоваваме Русия незабавно да проверява, да изясни безапелационно и да показа безапелационни уточнения за потреблението на химически оръжия на нейна територия, да постави завършек на систематичното угнетяване на гражданското общество и самостоятелните медии, а също по този начин да откри и да потърси сметка от тези, които, намирайки се в границите ѝ, водят офанзиви посредством стратегии, изискващи откуп ", декларират в декларацията си държавните и държавни глави на Франция, Италия, Англия, Канада, Съединени американски щати, Германия и Япония.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР