Лидерите от Г-20 подписаха в края на срещата си в

...
Лидерите от Г-20 подписаха в края на срещата си в
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха, че остават извън Парижкото споразумение за климата

Лидерите от Г-20 подписаха в края на срещата си в Буенос Айрес, в което дават обещание да поправят международната комерсиална система. Всички страни от Голямата двадесеторка без Съединените щати потвърдиха поддръжката си за Парижкото съглашение за климата, съобщи Асошиейтед прес.

Залата избухна в овации, когато водачите от Г-20, в това число президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, подписаха декларацията в края на двудневната среща, съобщи Българска телеграфна агенция.

Финалното официално съобщение, което стана допустимо с помощта на взаимни отстъпки по основни противоречиви въпроси, признава дефектите в световната комерсиална система и приканва за реформиране на Световната комерсиална организация (СТО). То обаче не загатва протекционизма поради съпротивата на Съединените щати.

Всички страни от Г-20 без Съединени американски щати удостоверяват поддръжката си за Парижкото съглашение за климата.

Миналата година Тръмп изтегли Съединените щати от новия интернационален контракт за ограничение на световното стопляне.

Споразумението бе реализирано след сложни договаряния, траяли цяла нощ. Основна спънка бяха позициите на Съединените щати, които се отдръпнаха от Парижкото съглашение за климата и влязоха в търговски разногласия с редица страни от Г-20, в това число с Китай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР