Лидерите от Европейския съюз заседават днес и утре в Гранада,

...
Лидерите от Европейския съюз заседават днес и утре в Гранада,
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС и 19 държави се събират в Гранада

Лидерите от Европейския съюз заседават през днешния ден и на следващия ден в Гранада, Испания, с цел да стартират полемиките за целите на общността за идващите години. 

Днес ще се организира и третото съвещание на Европейската политическа общественост - по-широк формат, в който вземат участие и европейски страни отвън съюза.

В Гранада ще бъде и българският министър председател акад. Николай Денков.

Очаква се европейските водачи да одобряват документ, наименуван “декларация от Гранада ”, в който се обрисуват насоките за развиване на общността.

Предвижда се Европейски Съюз да изрази подготвеност да поеме по-голяма отговорност за личната си защита и да продължи да оказва помощ на Украйна.

Сред целите на общността за идващите години са енергийната и ресурсната самостоятелност и успеваемост и декарбонизацията. В региона на миграцията Европейският съюз ще работи за усилване на контрола по външните граници и съдействие с страни отвън общността.

Призивът на европейските водачи към страните, които желаят да се причислят към блока, е да усилят напъните си за промени. В същото време в идващите години общността се ангажира да извърши вътрешни промени, с цел да е подготвена за новите членове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР