Лидерите от Европейския съюз се съгласиха да отзоват посланика на

...
Лидерите от Европейския съюз се съгласиха да отзоват посланика на
Коментари Харесай

ЕС изтегля посланика си в Русия, обмисля нови санкции

Лидерите от Европейския съюз се съгласиха да отзоват посланика на общността в Русия Маркус Едерер за съвещания в символ на взаимност с Англия.

Лидерите от Европейския съюз одобряват позицията на Обединеното кралство, че е много евентуално Русия да е виновна за нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от международните организации.

" Европейският съвет е склонен с държавното управление на Англия, че е доста евентуално Русия да е виновна за нападението в Солсбъри и че няма друго правдоподобно пояснение ", написа Туск в Туитър.

" Европейският съвет осъжда по допустимо най-силен метод неотдавнашното нахлуване в Солсбъри, показва най-дълбоко състрадание към всички, чийто живот е бил застрашен, и дава своята поддръжка за продължаващото следствие ", споделиха водачите в Европейски Съюз в взаимно изказване.

Те направиха взаимно изказване, макар че в началото някои водачи имаха терзания по отношение на приписването на виновност, оповестяват организациите.

Българският министър председател Бойко Борисов се усъмни, че Русия може да стои зад офанзивата през български публицисти в Брюксел.

Германският канцлер Ангела Меркел позволява опцията за предприемане на по-нататъшни наказателни ограничения против Русия в отговор на нападението с нервнопаралитично вещество в Солсбъри. Тя добави, че Европейският съюз ще се стреми да работи единно по въпроса.

" Ние сме решени да реагираме дружно, с думите, които използвахме тук, само че също може би с спомагателни ограничения ", сподели Меркел след съвещание на водачите от Европейски Съюз в Брюксел.

На срещата министър председателят на Англия Тереза Мей сподели, че съгласно страната й нападението против Скрипал е " част от модел на съветска експанзия против Европа и нейните близки съседи ".

Тя благодари на останалите водачи за тяхната взаимност и поддръжка и сподели, че с неспокойствие чака по-нататъшни разисквания по тематиката.

Англия изгони 23-ма съветски дипломати от Лондон поради офанзивата против Скрипал и щерка му.

Отговорът на Москва беше с отзоваването на 23-ма английски дипломати, закриването на консулството в Санкт Петербург и на Британския съвет. В следствие Русия забрани активността и на американската неправителствена организация " Германски фонд Маршал ", който се занимава с интернационалните проучвания и разбори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР