Лидерите от Европейския съюз се съгласиха, че е доста вероятно

...
Лидерите от Европейския съюз се съгласиха, че е доста вероятно
Коментари Харесай

Евролидерите са съгласни, че е вероятно Русия да е отговорна за отравянето на Скрипал

Лидерите от Европейския съюз се съгласиха, че е много евентуално Русия да е виновна за нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, съобщи ДПА.

Лидерите от Европейски Съюз, които се събраха на среща в Брюксел, разискаха нападението и взеха решение да поддържат оценката на Англия , че Русия е виновна за него, макар че в началото някои водачи имаха терзания по отношение на приписването на виновност.

" Европейският съвет о съжда по допустимо най-силен метод неотдавнашното нахлуване в Солсбъри , показва най-дълбоко състрадание към всички, чийто живот е бил застрашен, и дава своята поддръжка за продължаващото следствие " , споделиха водачите в взаимно изказване.

" Той се съгласява с оценката на държавното управление на Англия, че е м ного евентуално Руската федерация да е виновна и че няма друго правдоподобно пояснение ", обявиха те.

 Европейски Съюз БГНЕС
Британската министър-председателка Тереза Мей, френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел също по този начин се срещнаха в коридорите на срещата и се съгласиха, че е належащо да се насочи мощно обръщение към Русия.

Тримата водачи " потвърдиха, че няма друго правдоподобно пояснение също така, че съветската страна е виновна ", сподели английски държавен представител в изказване след срещата.

" Лидерите се съгласиха, че е значимо да се изпрати мощно европейско обръщение в отговор на дейностите на Русия ", беше посочено в изказването.

На срещата на водачите на всички 28 страни от Европейски Съюз Мей срещна сътрудниците си с нападението и им сподели, че съгласно Англия то е " част от модел на съветска експанзия против Европа и нейните близки съседи ".

Тя благодари на останалите водачи за тяхната взаимност и поддръжка и сподели, че с неспокойствие чака по-нататъшни разисквания по тематиката.

Миналата седмица Англия реши да изгони 23 съветски дипломати в отговор на нападението в Солсбъри.

Литовската президентка Далия Грибаускайте сподели, че всички страни от Европейски Съюз обмислят ограничения против Русия. Тя съобщи, че ще вземе решение за налагане на ограничения от страна на Литва против Русия в близко бъдеще.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер сподели, че е значимо да се поддържат информационните канали с Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР