Лидерите от Европейския съюз одобриха план за изпращане на 1

...
Лидерите от Европейския съюз одобриха план за изпращане на 1
Коментари Харесай

ЕС одобри изпращането на 1 милион артилерийски боеприпаси на Украйна

Лидерите от Европейския съюз утвърдиха проект за изпращане на 1 милион единици артилерийски муниции на Украйна в идващите 12 месеца, с цел да й оказват помощ да се бори с съветската инвазия.

По-рано тази седмица министрите на външните работи и защитата утвърдиха проекта за покупки на муниции по ускорена процедура.

Отпускат се 1 милиард евро за поощряване на страните членки да дават артилерийски снаряди от своите съществуващи ресурси, без да се нарушават отбранителните качества.

Още 1 милиард евро се планува да отидат за ускорение на нови поръчки и поощряване на страните да работят дружно за покупки посредством Европейската организация по защита.

Българският президент Румен Радев изключи опцията за снабдяване на снаряди, до момента в който служебното държавно управление е на власт в България.

„ Тази среща беше значима, тъй като консолидира едно значимо решение, което е действителна стъпка към европейската защита. Това е решение, което се отнася до боеприпасите. Искаме да бъдем изцяло зает състезател, когато става дума за даване на поддръжка, желаеме да действаме като европейци във връзка с производството на муниции и доставката на муниции в Украйна ”, сподели Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.

Лидери на страните от Европейския съюз поддържаха новата зелена индустриална тактика. Целта е развиване на чистите технологии. Средствата за реализиране на това обаче разделят 27-те.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР