Лидерите от Европейския съюз не успяха днес да стигнат до

...
Лидерите от Европейския съюз не успяха днес да стигнат до
Коментари Харесай

Европейските лидери не успяха да се споразумеят за миграционната реформа

Лидерите от Европейския съюз не съумяха през днешния ден да стигнат до съглашение за миграционната политика на Европейски Съюз по време на срещата си в Брюксел, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Страните членки на Европейски Съюз бяха в несъгласие, откакто Полша и Унгария останаха срещу проектите за отмерено систематизиране на мигрантите в Европейски Съюз. В застой остана и взаимното изказване по отношение на миграцията, което водачите не съумяха да одобряват с единогласие.

Проектът за декларация не се отнася категорично до проектите за промени, само че показва страдание за загубата на човешки живот в Средиземно море и прави обзор на миграционната политика на блока като цяло.

Отхвърлянето на декларацията от страна на Полша и Унгария, което се считаше за най-малкия прогрес, който страните членки можеше да отбележат, докара до отчаяние измежду останалите водачи.
Според дипломати от Европейски Съюз в този момент декларацията ще бъде оповестена единствено от името на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

В изказване за унгарско радио тази заран унгарският министър председател Виктор Орбан говореше за " война, обвързвана с миграцията ", която се води в заседателната зала в Брюксел.

Преговорите са " битка за независимост ", сподели Орбан и добави, че ще " се бори с ръце и крайници и със зъби и нокти " против проектите. Повечето от вътрешните министри на страните от Европейски Съюз по-рано този месец към този момент поддържаха проектите, че страните, които отхвърлят да одобряват мигранти, ще би трябвало да заплащат обезщетения.

Полският президент Анджей Дуда предложи през днешния ден да се организира народен референдум за плануваната промяна, защото акцията за идните парламентарни избори в Полша тече с цялостна мощ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР