Лидерите на Зелената партия на Германия съобщиха, че няма да

...
Лидерите на Зелената партия на Германия съобщиха, че няма да
Коментари Харесай

Зелената партия на Германия готова на компромиси за коалиция

Лидерите на Зелената партия на Германия оповестиха, че няма да упорстват за съответни дати за затваряне на топлоелектрическите централи и възбрана на дизеловите и бензинови коли, осведоми Ройтерс.

Така партията отдръпва две основни претенции преди подновяването на договарянията за коалиция с консерваторите и Свободната демократическа партия.

 Миграцията, климатът и енергетиката влачат договарянията за коалиция в Германия
Миграцията, климатът и енергетиката влачат договарянията за коалиция в Германия

Липсата на съвестност би трябвало да се приключи

Партиите към момента не могат да сближат позициите си по тематики като битката с климатичните промени , енергетиката и имиграцията.

" За нас няма значение дали последната топлоелектрическа централа ще бъде спряна през 2030 или 2032 година Това е мястото, където сме прагматични ", сподели единият от водачите на Зелената партия Симоне Петер пред вестник Rheinische Post.

 Зелената партия на Германия обвърза присъединяване си в коалиция с излъчванията на колите
Зелената партия на Германия обвърза присъединяване си в коалиция с излъчванията на колите

Според него би трябвало да има и механически промени

Тя добави обаче, че е решаващо значение да бъдат контрактувани спомагателни ограничения за отбрана на околната среда за понижаване на въглеродните излъчвания в Германия с 40% до 2020 година спрямо равнището от 1990 година, както канцлерът Ангела Меркел даде обещание по-рано.

Вчера Меркел и водачът на консерваторите в Народното събрание Фолкер Каудер обявиха, че ще спазят обещанието си за климата.

Другият водач на Зелената партия, Чем Йоздемир, също алармира, че партията е подготвена на компромис за колите.

Ясно е за мен, че ние сами не можем да наложим крайната дата 2030 година за дизеловите и бензинови коли, сподели Йоздемир пред вестниците Stuttgarter Zeitung и Stuttgarter Nachrichten.

Но съгласно него е значимо за Зелената партия евентуалните съдружни сътрудници да се съгласят на " явен ангажимент " бъдещите коли да не основават въглеродни излъчвания.

Той акцентира, че могат да се вкарат специфични данъчни облекчения и бонус системи за автомобилни компании, които създават най-вече електрически коли.

Антон Хофрайтер, водач на парламентарната група на Зелената партия, съобщи, че в този момент другите партии би трябвало да създадат компромис, с цел да може да бъде подписано съдружно съглашение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР