Лидерите на водещите световни икономики, участващи в срещата на групата

...
Лидерите на водещите световни икономики, участващи в срещата на групата
Коментари Харесай

Лидерите от Г-20 се събраха за обща снимка в Хамбург

Лидерите на водещите международни стопански системи, участващи в срещата на групата им Г-20 в Хамбург, се събраха за формалната си обща фотография, съобщи ДПА.

Като хазаин на срещата в центъра на групата бе немският канцлер Ангела Меркел, застанала сред ръководителите на Китай и Аржентина. Китай беше хазаин на миналогодишната среща на върха, а Аржентина ще провежда идната следващата година.

Официалната обща фотография на водачите е дългогодишна традиция. Американският президент Доналд Тръмп застана на първия ред, а съветският му сътрудник Владимир Путин - в противоположния завършек на сцената, на която се подредиха водачите, отбелязва Асошиейтед прес.
 Лидерите на водещите международни стопански системи, участващи в срещата на групата им Г-20 в Хамбург, се събраха за формалната си обща фотография БГНЕС
Германското държавно управление разгласява във Facebook видеоклип от неофициалната среща на Тръмп и Путин в коридорите на Г-20, в който двамата се ръкуват за първи път. Ръкостискането им е включено в монтаж от фрагменти с водачите, които се поздравяват при срещата си. Клипчето с ръкуването на президентите на Съединени американски щати и Русия е последвано от второ, в което Тръмп потупва другарски Путин по гърба.

Срещата сред Путин и Тръмп е едно от най-чаканите събития. Вчера Тръмп се въздържа да хвърли цялата виновност върху Русия за намесата в президентските избори в Съединени американски щати предходната година, отбелязва организацията.

На път за общата фотография Тръмп замени няколко думи с австралийския министър председател Малкълм Търнбул, а след това се спря до френския президент Еманюел Макрон. Тръмп е предстоящ в Париж идната седмица за националния празник на Франция - Деня на Бастилията.

Близо 19 000 служители на реда бяха мобилизирани за сигурността по време на срещата на Г-20 в Хамбург.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР